Jakten på självkänslan.

 
Ett fräscht yttre och att göra det bästa av sitt utseende är ofta ett plus- men det är alltid insidan som räknas i längden. Icke att förglömmas. 
 
Fast jag är så gammal så jag har insett det.. 
 
Dock känner jag och har känt länge, att jag måste börja stärka upp min kropp igen. Med träning. Inte nödvändigtvis för att bli smal- det har jag gett upp lite.. Been there- done that. Yeah. Och jag har sakteligen börjat acceptera att jag inte är storlek 36 längre, utan 40/42, och att det är helt okej det också. Jag vet ju att jag är en bra och god människa. Det är väl ändå det viktigaste i livet?!
 
Det gäller att stärka psyket, främst, trots allt. Nyckeln till frihet skulle jag vilja säga. Frihet från medias ouppnåeliga fantasiideal, som enbart baseras på ens yttre. Fast det tar tid att lära gamla hundar sitta. Det tar tid. 
 
Jobbar du inte inifrån med självkänslan, så spelar det ingen roll hur smal du blir, vilken frisyr du har eller vilken hårfärg du skaffar. Det spelar inte heller någon roll om du går runt med en handväska värd 100 kronor eller 10 000kr. Att du har miljoner likes och en flådig bil, en fin familj och en gullig chihuahua- nej det kvittar det också. För du kommer aldrig känna dig nog tillräcklig, än hur mycket du putsar på ytan. 
 
Jakten på självkänslan kommer alltid fortsätta- om du inte börjar jobba med grunden. Och du blir aldrig färdiglärd. 
 
************************
 
Dravvel dravvel. Jag är trött. Det jag ville komma fram till är;
KBT:a er själva. Mata på med positiva tankar! Allt ni kan. Skriv små lappar till dig själv. Sätt dom på spegeln. Säg att du är vacker. Att du är bra. Att du duger precis som du är. 
 
God Natt! (morgon)
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0