Nu ska jag göra mig vacker!

Färgar håret och lägger lermask inför Tallinnkryssning med mor, syster och systerdöttrarna. :) Ska bli kul, även om jag är lite orolig över orken. Får hoppas jag överlever, och hoppas att v i överlever- vaknade nämligen av ett mess från syrran där hon talar om att det är varning för stor storm inatt. Ååh vad jag verkligen blev sugen på att åka nu. Skiträdd för att vara ute på djupt vatten. Men det går nog bra!


Dodoo

Hade kort besök av Jocke och fina fina vovven Daddy, aka Dodoo igår. Ska eventuellt börja gå ut och gå med dom också i veckan då J är arbetslös och också "ledig" om dagarna som mig.

Visst är Daddy vacker alltså!?
Virrhöna

Dricker röv-vin för första gången på ett halvår och tittar på Idol! Lagar fläskfilé, potatisgratäng och grönsaker till middag. Springer mellan köksbänken och tvn här som en virrhöna.. Galet trött eftersom jag bara sov fem timmar inatt. Fast lite mat på det här så blir jag förmodligen piggare- för en stund iaf.
Zzz.

Igår var jag ute och gick nästan 7km promenix igen. Idag blir det nog också en, lite senare. Nu ska jag lägga mig igen och vila nån timme. Suttit i tre timmar framför datorn, varav nästan en på ticnet.. Bara sovit fem timmar i natt så känner mig lite mör.

Gonatt!

Firade med att..

..köpa ett par vrålsnygga jeans på Haléns! Kan ju alltid hoppas dom passar också när dom kommer. Mina andra mörkblåa utsvängda är helt söndernötta på insidan av låren. Ska försöka laga dom lite "snyggt" men är verkligen i behov av ett par nya. Har massor av jeans, men inga jag använder så kontinuerligt som dom mörka och ljusa utsvängda jag har som jag älskar.

jaa! Jippie!

C var uppmärksam och läste i Expressen nyss. Aviciis 28.000 biljetter tog slut på 20 min tydligen och dom satte in en extra konsert. Nu fick jag tag på biljetter till den spelningen så Jippie säger jag/vi!! :) Solen skiner ute också, det här blir nog en bra dag.

We're fucked! :-'(

Heelt kört att få biljetter både på dansgolv och läktare. Trist. Hade börjat se fram emot det här, men men. Då blir det ingen Avicii för oss såvida vi inte hittar billiga biljetter senare nånstans.

Exciting..!Går ganska fort, men känner mig ändå stressad av den blå ringen. Tänk om den bara swischar förbi hipp happ så jag får börja om igen!? ;-) Känns som att sitta och buda på Tradera sista minuten. Spännande det här.. och Nej- det är inte Melodifestivalen vi ska gå på. Avicii's in da house! :)


som en ballong utan luft

Gaaaaaaah- att jag aldrig lär mig att fördela den lilla energi jag har bättre!!!
 
Nu sitter jag som en ballong utan luft här. Utslagen.
 
Dammsugit, vikt tvätt, tvättat ny tvätt, tumlat sängkläder som jag dragit ur sängen för att sedan tvätta. Tumlar sängkläderna ett tag innan jag tvättar dom så katthåren försvinner. Ett sjå att ha katter, speciellt när man är allergisk.. PUH! Och att göra sig av med katterna finns inte med på kartan!
 
Måste gå ut och rasta min Dramaten till Ica, för att handla kattsand. Sen måste jag duscha, hänga tvätt, tvätta lite till, hänga mer tvätt och sen avsluta med att bädda rent i sängen. ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅh- jag orkar verkligen inte mer. Men det måste göras. Just nu känner jag bara för att sova. Kan visserligen vila ett tag innan jag går på Ica, men då är risken att jag blir ännu mer trött och ligger kvar.
 
Aja, skitsamma. Blir inte mycket bättre av att klaga. Dags att köra vidare..
 
 
 

Vill du ha en "härlig" jacka från Canada Goose?

Text från facebook;
 
 
Canada Goose går själva ut med sanningen om att de använder päls från prärievargar, men att denna jakt sker på humant sätt. Är det humant att fånga djur med bensax? Det är en metod som varit förbjuden i Sverige sedan minst 50 år tillbaka just p.g.a. det stora lidande det innebär för djuren. De kan vara fast i DAGAR innan de till slut får slippa sina plågor. Hur det är med dunet i jackan kan jag inte hitta någon kommentar om från dem, men vi minns väl alla nyheterna om hur gäss plockas levande så jag antar att det inte kommer från några "glada gäss" direkt.

KONSUMENTERNA STYR PRODUCENTERNA - du kan göra skillnad! Gäller det att värna om de som själva inte kan försvara sig mot detta oerhört onödiga lidande så BÖR vi som tänkande och medkännande varelser göra det!
 Vill du bidra till detta lidande? Inte jag!

Min typ av humor!

 

 

 

 
 

Damn!..

Skit också! Skanstulls hälsokost stänger kl 18! Sug! Hinner inte köpa idag med andra ord. :( Men men. Tyvärr är det flera hälsokostaffärer som inte har dessa. Kan iofs gå dit och titta om dom i Ringen Centrum har dom.. fast jag tror inte det.

Nu tappade jag motivationen att gå ut. :/

Viktigt tips för människor som går i ide!

Rekommenderar dom här varje vinter till er alla!
 
--------------------------
 
 
Vitamin-D3 (kolekalciferol) som är den aktiva formen av D-vitamin är i själva verket ett hormon som bildas när huden exponeras för ultraviolett strålning. D-vitamin har en mängd fysiologiska effekter i kroppen. Mest känt är D-vitamin för att det ökar upptaget av kalcium och stärker skelettet. D-vitamin spelar också en viktig roll i immunförsvaret genom att reglera aktiveringen av T-celler och inflammatoriska processer. D-vitaminbrist kan således leda till benskörhet och ökad risk för infektioner och autoimmuna sjukdomar.

Vår huvudsakliga källa till D-vitamin är solljus som hjälper oss att omvandla kolesterol i huden till D-vitamin. Små mängder D-vitamin finns också i fet fisk och mejeriprodukter.

D-vitaminbrist är mycket vanligt på våra breddgrader då solen under vinterhalvåret inte är tillräckligt stark för att vi ska kunna producera D-vitamin. Man ser också en ökad förekomst av sjukdomar förknippade med D-vitaminbrist i de länder som ligger långt från ekvatorn.

Ett D-vitamintillskott är ett enkelt och säkert sätt att få i sig D-vitamin. Våra förfäder tillbringade mycket tid i solen och vår kropp har lärt sig ta till vara på energin i solljuset för att producera denna livsviktiga faktor för immunförsvar och skelettets tillväxt. Då vi inte längre exponeras för solljus på samma sätt är ett tillskott nödvändigt.

Man har på senare tid upptäckt att det rekommenderade dagliga intaget (RDI) för D-vitamin är på tok för litet. Enligt ny forskning behövs mellan 1000-5000IU per dag vilket är nästan 10ggr högre än rådande RDI. SELF omninutritions ”Vitamin-D” innehåller 5000IU eller 125mcg koleokalciferol (Vitamin D3) per tablett. Risken för överdoseringen är liten då en dag i solen på sommaren producerar tiotusentals IU av D-vitamin. Vitamin-D3 (kolekalciferol) som är den aktiva formen av D-vitamin är i själva verket ett hormon som bildas när huden exponeras för ultraviolett strålning. D-vitamin har en mängd fysiologiska effekter i kroppen. Mest känt är D-vitamin för att det ökar upptaget av kalcium och stärker skelettet. D-vitamin spelar också en viktig roll i immunförsvaret genom att reglera aktiveringen av T-celler och inflammatoriska processer. D-vitaminbrist kan således leda till benskörhet och ökad risk för infektioner och autoimmuna sjukdomar.

Vår huvudsakliga källa till D-vitamin är solljus som hjälper oss att omvandla kolesterol i huden till D-vitamin. Små mängder D-vitamin finns också i fet fisk och mejeriprodukter.

D-vitaminbrist är mycket vanligt på våra breddgrader då solen under vinterhalvåret inte är tillräckligt stark för att vi ska kunna producera D-vitamin. Man ser också en ökad förekomst av sjukdomar förknippade med D-vitaminbrist i de länder som ligger långt från ekvatorn.

Ett D-vitamintillskott är ett enkelt och säkert sätt att få i sig D-vitamin. Våra förfäder tillbringade mycket tid i solen och vår kropp har lärt sig ta till vara på energin i solljuset för att producera denna livsviktiga faktor för immunförsvar och skelettets tillväxt. Då vi inte längre exponeras för solljus på samma sätt är ett tillskott nödvändigt.

Man har på senare tid upptäckt att det rekommenderade dagliga intaget (RDI) för D-vitamin är på tok för litet. Enligt ny forskning behövs mellan 1000-5000IU per dag vilket är nästan 10ggr högre än rådande RDI. SELF omninutritions ”Vitamin-D” innehåller 5000IU eller 125mcg koleokalciferol (Vitamin D3) per tablett. Risken för överdoseringen är liten då en dag i solen på sommaren producerar tiotusentals IU av D-vitamin.
 
 
-----------------------------
 
Dessa D-vitaminer köper jag och efter egen forskning och som ni ser här ovan i texten, innehåller D-vitaminer ni köper på apoteket och liknande alldeles för låg dos för att ge någon verkan. Dessa finns i ända upp till 25 000(!!) IU, jag provade förra vintern att ta 10000 per dag, och tyckte jag kände en verkan. Dock provade jag alldeles för sent och i år skall jag prova från och med BUMS= idag! Känner att tröttheten blivit riktigt påtaglig senaste dagarna när det varit lite mörkare och mörkret kommer allt tidigare varje dag nu. Skall inte vänta en dag för länge i år! Allt är värt att prova och jag ska fan inte ge upp hoppet. Vägrar ligga död hela vintrarna! :(
 
Dom är dessutom inte dyra, 119:- på Skanstulls hälsokost för 100 tabletter. Tar man då 10 000 IU som mig, dvs två tabletter varje dag, räcker dom i 50 dagar. Det är inte dyrt för att må bättre! :)

Jag går i ide nu!

Vinterhelvetet har börjat och björnarna vill locka ner mig i ide. 16h sömn. Fortfarande extremt jävla björntrött. Skulle kunna sova för evigt. Men jag ger faan inte upp- nu jävlar ska jag iväg och inhandla STARKA D-vitaminer, om jag orkar. Måste orka. Snark. Zzz. Over&Out.

Våga väga!

Just handlat en våg och lösgodis. Snacka om dubbelmoral va!?

För övrigt

..har jag promenerat vidare. Denna vecka har jag gått nästan tre mil. Känns bra även om jag varit väldigt trött dagen efter. Det både ger och tar. :) Keep on moving up!


Gripande film!

Just tittat på en väldigt gripande verklighetsbaserad film om Aung San Suu Kyi. En kvinnlig politisk kämpe i Burma. Gillar sanningsbaserade filmer- det ger mening att titta på dom och man lär sig en hel del. Dokumentärer av olika slag är också mycket jag tittar på.
 
Se den om ni vill. Stark krutkvinna måste jag säga!
 
 

7,7

7,7 km prommade jag idag förresten! Det tar sig sa mordbrännaren!
 
Lallade runt och kom till en skog, vilken visade sig vara Svedmyraskogen. Supermysigt. Dit kommer jag nog gå fler gånger och utforska naturen. Kändes som att vara liten igen och bo i norr. Frisk luft och bara lugnt och skönt!

Adrenalin och sunk.

Igår var jag på bio med Cindy och sedan drack vi några bira på Lion Bar. Sunkhaket nummer ett på Sveavägen. Filmen var ruggigt ruggig och skönt ryckig! Får sån härlig adrenalinkick av skräckfilmer! I love it! Och jag har insett med åren att skräck s k a l l ses på bio för den ultimata upplevelsen! =)
 
Se den! Men var beredd på att den är riktigt jävla creepy och kanske inte den bästa egentligen, om man har stressymptom, som mig.. ;-)
 
 

Strålande Sickan!

Grattis! Min läkare har fixat en ny terapeut. Strålande. Eller ja, det visar sig när jag får träffa henne. Ska träffa läkaren och min nya "BA" som dom kallar det, behandlingsansvarig terapeut i mitten på november. Skulle dock vilja gå dit n u, men jag får vänta, ytterligare en tid med andra ord. Pratade även med min handläggare på FK som jag skall ha möte med. Dessvärre hade hon bokat in möte samma dag som jag ska ha läkarmötet, så får byta den tiden. Usch vilken klump i bröstet jag fick när FK ringde. Fast skönt att jag fått samma handläggare som jag haft innan. Kommer inte ihåg hur hon ser ut men tyckte hon var tråkig och rätt sur av sig, fast det är bra att hon har lite vetskap om mig.. hoppas jag..
 
 
 
 

Det är svårt att bli frisk.

Haft ett väldigt givande samtal med en vän. En vän jag inte känt så länge men som ligger mig varmt om hjärtat och låg mig varmt om hjärtat väldigt fort. En vän med sorger och bekymmer som mig själv. Ett inte alltid så lätt liv, ett jävligt komplicerat liv. Förmodligen ett väldigt mycket mer komplicerat liv än jag haft, fast på olika sätt. Det är både jobbigt och skönt att höra och prata med någon som delar samma situation. Som lever eller levt i min egna lilla skitiga värld. Som vet hur det känns att betraktas ur allas ögon som någon annorlunda, inte minst samhällets, och som ständigt försöker finna sig själv. Någon som försöker hitta verktyg för att må bra, men inte riktigt hittat dom. Någon som känner som mig, att det skulle bli svårt att bli frisk för att vi inte ens vet hur det känns längre. Det är "lättare" att må dåligt. Det har blivit ens egen personlighet. Ett jag på sätt och vis. Undermedvetet kan man nog driva sig själv till dåliga saker av en vana. Man är rädd för det som skall komma om man helt plötsligt skulle må bra igen och bli "normal" och frisk. Vad händer då? Som om man skulle tappa sig själv. Sjukt, men dom som vet, dom förstår mig..

Reality check!

Förresten så är jag medveten om att jag inte skriver speciellt intressant stuff här på bloggen längre. Skriver mest av mig. Vem fan bryr sig om jag varit ute och promenerat liksom!? Eller om jag köpt en ny bra hudkräm från The Body Shop!?
 
Eh hallå!? Reality check..!
 
Fast vem vet- några människor därute med lite tid över, läser förmodligen min ointressanta blogg!? ;-)
 
Jag har insett att jag skriver om psykiskt mående och hudkräm. Men det är helt okej! Helt okej!

Typ.

Var duktig och prommade i söndags igen för mig själv. Igår åkte jag till Thorildsplan och träffade Emma på ett hunddagis hon jobbar på. Idag trots att jag känt mig febrig, tog jag mig också ut och gick en timme tillsammans med Anna. Känns jäkligt skönt när jag för en gångs skull gör det jag sagt åt mig själv att göra! ;-)

Till något annat; Ska ringa läkaren imorgon och be om ny sjukskrivning och diskutera lite mediciner samt skälla på henne angående att hon inte fixat en ny terapeut till mig. Fattar ni att jag sagt att jag haft seriösa självmordstankar och hon fortfarande inte har fixat det!? Jag fattar det inte. Blir galen- snart går jag tillbaka till min förra psykiater trots att han numera är privat och tar en tusing i timmen. Mer värt det än att gå hos någon som ändå inte gör något eller verkar lyssna, eller helt enkelt har för mycket att göra. Skitsamma! Imorgon gäller det. Fick sån ångest idag att jag inte pallade ringa tyvärr. :/

Good heart!


RSS 2.0