Agent Modesty Blaise

Eve and Adam, 4769

"Plingeling"

 Klockren!!

depphumor

stenmark070523
Jan Stenmark.. vem annars ;-)

Lite humor i vintermörkret.. om än lite depphumor..

psyke å fsyke..

Baby- Do it one more time..

Fast igår var det ingen ljusterapi för dom har stängt onsdagar.. vilket är så jävla fel, man får ingen kontinuitet alls i besöken då.. och vem fan vill gå på helgen? Det är de enda dagar jag försöker orka hitta på något med nån vän som är ledig. Så nu går det som det går, har varit 3 gånger där och jag känner mig liiite mer energisk, jag sa lite..men får hoppas på imorgon igen. Känner mig förkyld, snorig, trött, skakis och ont i magen har jag också. usch. 

Igår var jag ju "ledig" så att säga så jag drog iväg till Tess vid 13,30 och var redan trött när jag begav mig. Hon ringde för övrigt och väckte mig vid halv ett, och jag hade tänkte dra dit på förmiddagen så vi kunde ut och promenera ihop, men det sket sig. Istället blev det fika, hämtning av Lukas, bus med Lukas, lagade middag som vi åt och sen åkte vi på nån loppis borta i kluk typ där det var trångt, varmt å allmänt sådär för nån med psykiska åkommor som mig..
 
Jag lovade att ta hand om Lukas så Tessan skulle få kolla i lugn och ro när hon väl var där, för att jag själv ville det, och fortfarande inte hajjar att varken mitt psyke eller fsyke orkar med egentligen. Vi var där närmare 1½ timme och efter kanske 10 minuter så var lillen less, trött och ville ingenting. Russin roade honom ett tag, välling likaså och dra-vagnen-fram-å-tillbaka-ett-antal-miljoner-gånger ;-) men sen så snorade han bara och var trött, så ni kan ju tänka er hur trött jag också var sen.. Men jag älskar verkligen den här lilla killen, han är ju bara för go, är alltid glad, men nu var han snorig och hostigt och ja, man vet ju själv när man var barn hur länge en timme kändes när föräldrarna drog med en ut på shopping ;) urrrk.

Så väl hemma hos Tess igen runt strax före 20 så klädde jag av mig och tänkte joina för en skräckis, men jag var helt slut så jag masade på mig kläderna igen och drog hem. Lade mig och försökte sova redan vid 22,30 men då blev effekten samma som i förrigår. Hög puls, svårt att andas och efter att ha försökt den naturliga vägen i 2 timmar, dvs bara ligga, vrida vända, inte kunna sova, var jag återigen tvungen att ta en tablett för att kunna varva ner, vilket resulterade att jag inte orkade gå alls idag på ljusterapin. Först bokade jag om tiden till 14 som härom dagen, men idag kände jag att jag inte pallar alls. Känner mig dålig, men vad fan gör man, jag är trots allt sjukskriven just av den anledningen. En extrem trötthet, vilket jag iofs också tror grundar sig i nån slags stress inombords överlag, men som blir värre vintertid.

Måste prata med läkaren sen igen när jag gått mina 10 gånger, jag är tyvärr ytterst tveksam om det här kommer funka med ljusterapin för när jag väl gör saker så får jag sån puls och blir skakis och inte orkar ändå. Stress? Jag vet inte faktiskt, men får förklara för honom, och hajjar inte han får jag söka upp nån annan, men han är ju ändå specialist så han borde ju veta mer än om just s.a.d:n ..

Welll. Jada jada, måste vila en sväng, sen ska jag fan i mig gå och köpa Flamin´ hot cheez cruncherz och kolla på Lyxfällan och sen nån film om jag orschk.


Spykänslan nr 1

Förresten så höll jag på spy på tåget igår morse när jag nyvaken och lättirriterad såg en vidrig kille rakt fram som satt och bet på sina naglar, eller typ käkade dom och sen blåste på dom och började om igen..hela tågresan.. TUR nog kom en kvinna och satte sig mittemot mig så jag slapp se honom där bakom, jag fick allvarliga spykänslor och jag hade aldrig klarat att han suttit precis vid mig.. UUUUUUUIiiiiiiiiiii.

ååå åka pendeltååg- I´m a looser baby, so why don´t u kill me?

Igår gjorde jag det "omöjliga", och det var inte så smart när jag tänker på det så här i efterhand..
 
Jag var vaken från kl 7 till 01 på natten utan att vila nånting under dagen.

Gick på ljusterapi redan 10,15 på morgonen i Solna. Sen gick jag runt en sväng i Solna C och sen t-bana och buss till Tess för jättegod lunch och då var klockan runt 14,30. Sen blev det fika med lussebullar och pepparkakor. Busade massor med världens sötaste Lukas, lärde T att börja sälja saker på Tradera m.m sen fick jag spaghetti och köttfärssås till middag som vi åt runt 19 tiden, då hade jag redan en timme innan börjat fundera på refrängen, för jag kände mig så trött- men det var ju trevligt och kul med sällskap och jag tänkte att då kommer jag kunna sova lätt ikväll.. Men ack så jag bedrog mig. Man ska lyssna mer på sin egen kropp och inte tjura, men jag är ju en jävel på att tjura så.. då går saker som de går ibland.

Jag höll igång från morgon till kväll utan nån som helst vila under dagen.. Jo-men-visst-sörrö. VAD tänkte jag med?

När jag åkte hem- efter att varit rejält trött i över 2 timmar- så var kl 21 och jag kände mig både trött, frusen och samtidigt uppe i varv. Det kändes som jag skulle spy på tanten framför i bussen och benen nästan vek sig när jag klev av bussen och tog trappan ner till t-bananen. Riktigt obehaglig känsla. Trodde jag skulle kunna sova när jag kom hem, men var nog vaken till kl 1 då jag insåg att jag måste ta en tablett för att få sova. Pulsen var skyhög och det kändes som jag inte kunde andas. Min kropp klarade inte av allt det där efter att ha legat i ide i 2 månader nu.

Idag var jag sååå trött så jag tog mig inte upp på morgonen alls. Fick ringa och ändra tiden och välja den vid 14 istället för att få mitt dagliga ljus. Var riktigt nära att avboka men tog mitt förnuft till fånga efter en timmes snoozande och drog mig själv upp, både fysiskt och psykiskt.. Peppade mitt psyke med att om jag kliver upp och åker dit så kommer jag bli pigg, då kommer jag må bra, och när jag känner mig pigg och mår bra kan jag shoppa, och shoppa är roligt- när man mår bra! Är ni med?

(Knappt så jag är det själv vid det här laget.) Men min hjärna och kropp godtog den förklaringen till varför jag skulle masa mig upp iaf- så lite smink på, inköp av en Yoggi Yalla och en snusdosa,sen åka t-bana (ååå åka peendeltåååg-I´m a looser baby, so why don´t u kill me?) sen var jag där, och nu e jag glad att ena hjärnhalvan övertalade den andra..

Men shit sååå trött jag är nu, 4 kexchoklad har jag vräkt i mig ikväll också (lite mindre än originalet men fy iaf vilket fetto jag blir.) och jag är grymt sugen på en stor skål med Flamin´hot cheez chruncherz, har blivit helt besatt av dom sen jag provade.. Fan så goda!

Nä, nu en snus å sen väntar da bed... försöker så gott det går nu att återupprätthålla nån slags "rätt" dygnsrytm.
( Förresten, läkaren berättade förut att det här med vinterdepression till väldigt hög procent drabbar "kvällsmänniskor" som mig som alltså vanligtvis har svårt för att komma upp på morgonen och på vintern då får extremt svårt att kliva upp. Sen är det forskat i att kvällsmänniskor är kvällsmänniskor och inte går att omvända.. vi kommer alltid vara mer eller mindre svåra att få upp på morgonen, och vara vaken sent på kvällen, men förhoppningsvis inte till den grad som bl.a jag lever i under vintern då. Sen att väldigt många blir sugen på godis och mer kolhydrater under vintern är också rent naturligt, vi är däggdjur och samlar på oss precis som björnen inför idet så vi ska överleva vintern.. Så nu vet ni det om ni undrar varför ni är extra sugen på sötsaker under det mörka halvåret.. )

Varför ska jag vara ett jävla däggdjur för?
Jag har så mycket fett redan att jag inte behöver samla på mig mer nu...

*schwiiing*

Efter några sms, en dusch och t-bana två stationer, satt jag vips i han med dom hasselnötsbruna ögonens soffa igen. Tittade in i dom vackra, pratade om livet, fick fotmassage och drack te. Ja, vi drack faktiskt te. ;-)
Somnade i en sked, utmattade av en passionerad motionsrunda i sänghalmen tidigt i morse och vaknade av hans närhet. Sov kvar och han tassade runt tyst som en mus i morse och sen lämnade han en söt liten lapp där det stod att jag skulle känna mig som hemma, ta vad jag ville till frukost och att han hoppades jag sovit gott.

Behöver jag avslöja att jag bokade av min ljusterapi idag?... Känner mig rätt nöjd och glad ändå idag.. ;-)

*schwiiing*

I got my mojo back!

Spuck!

Allt gick bra igår hos Farbror Doktorn och jag kände mig glad efteråt. Konstigt att man blir glad av att bli sjukskriven, näe, det var inte det jag blev glad över, utan att äntligen träffa nån som studerat den här sortens depression i 10 år och som förstår utan att ifrågasätta vad det är, som en vanlig läkare gör. Utan att sitta som ett frågetecken och undra vad man pratar om..

Ska börja ljusterapin imorgon första gången. Tyvärr har han inte längre något eget ljusrum utan samarbetar med Solna Wellness Center i Solna C. Känns lite motigt att det är lite långt, eller ja, en halvtimmes resväg kanske, men det ska bli skönt att komma igång, även om jag kommer få spuck av att sitta på arslet i 2 timmar och försöka läsa eller vad jag nu ska hitta på under tiden. Kommer vara motigt också att ta sig upp, därför har jag bestämt mig för att jag börjar kl 14-16 och förmodligen kan jag få nån slags rytm och orka iväg till kl 10 nästa vecka. 2timmarX10 ska jag gå och sen hoppas jag att jag lever igen och kan komma tillbaka och jobba.  



:)

Veckans special- utan krusiduller- endast 260:-

Yes! Fick en tid imorgon kl 14 hos en specialistläkare som dessutom har eget ljusrum. (Han jag mailade förra veckan.)

Fick inget svar på mailet så jag kollade just upp hans läkarpraktik på google. Dom hade bytt adress och telefonnummer så han kanske inte heller har kvar samma mailadress som jag skrev till. Ringde iaf och pratade med en trevlig kvinna och fick tid imorgon. Känns jättebra men är ändå gruvsamt att möta ännu ett nytt ansikte inom psykiatrin, men är det nån jag ska gå till så är det ju honom, som är specialist inom just det här.  Han om nån kommer förhoppningsvis förstå mig direkt utan krusiduller, för han vet vad det handlar om.

Det här känns bra!  Som en stor sten som släppts från mitt bröst.  Hoppas det känns ännu bättre imorgon!

Tröttast

Trött, tröttare eller tröttast?

Jag får ingenting gjort här hemma, och det är minst sagt frustrerande. Rumpan börjar mer och mer formas efter datastolen- och det är förjävligt. Men jag kan inte göra så mycket för jag har inte orken, fast jag vill.

Jag vill dammsuga, eller nää, jag vill aldrig dammsuga, men ibland måste man ju, särskilt när man har två hårbollar till katter som hårar ner, så jag byter ut ordet vill till måste istället.. Måste städa i badrumsskåpet och rensa bort all skit och ställa dit mina underbara Mary Kay-produkter, skulle behövt gå och handla nån mjölk. Ja det finns massor av saker att göra. Diska lite. Göra den där köttfärspajen jag tänkte göra för 1½ vecka sen.. Kanske skulle vara gott å bra att ha lite mat. Måste kolla upp nån specialist å ringa till men jag orkar inte.

Men jag måste.

Många måsten och lite ork, det går inte ihop riktigt just nu.
Fan.


Neg.punkt.nu.

men orka..?

Gör dig fri det negativa- försök att släppa fram nånting positivt nån gång ibland. Försök att se nån ljusglimt därborta bakom de mörka molnen. Försök. Det är inte lätt när man tar till sig allt och vänder det negativt, vilken energi det krävs också varje gång. Energi som skulle kunna läggas på annat.

Det är inte heller lätt att vända det till något positivt, kanske lättare sagt än gjort. Men jag vet vad jag pratar om, för jag var sån själv förut, men jag är glad att jag har medicin som lyfter mig till ytan numer, som gör att jag tänker positivare och slipper leva i det grå jämt.

Jag lider med dig. Du därute. Du negativa.
Det gör jag.

En rektu käär.

Om man finner sig själv zooma in halvnakna karlar i tighta kallingar på internet, behöver man en man då?

Vad tror ni? Är jag desperat?


Svar; yes, I neeeeeed a määääään. En rektu käär. (=en riktig karl, för er som inte kan jämtska..)

 Ja det skulle nog funka mellan oss...

498x15

En av stans största biosalonger, med 500 platser. En fredagkväll kl 21,15, en premiär, överfylld av 498st 15åringar och jag och Cindy där på ett hörn då förstås..

Kvällen hade varit lyckad om jag fått gå loss med en k-pist inne i biosalongen för att sen få se filmen i fred...

Två tjejer som satt snett bakom som pratade genom exakt hela filmen. VAD gör ni på bio?
(Snälla uppsök närmaste ungdomsgård och drick hallonsaft och snacka igenom era liv där- och inte här!!)

Massa idiotiska små-glin till pojkslynglar som busvisslade och klappade händer varje gång det hände nåt häftigt.
(Men åk hem istället och kolla på förbjudna vuxenfilmer och pilla er i fjunet som börjat klia på pungen tack..)

suck!

Saw 4 var iallafall lika bra som föregående Sawfilmer och Jigsaw is still "alive".. Men nu räcker det med sågar för min del. Hoppas på det, för att fortsätta nu med en nr5 det kan ju bara sluta i katastrof och det vore dumt, det sägs att bäst är att sluta när man ligger på topp.. så..


That´s HOT!


Så jääävla bra!

Sluta-tryck-i-rej-godis-för-faan

Tutti Frutti Passion
Jag kan iiiiiiiinte sluta trycka i mig dom här- tills påsen är slut.. Gudomligt gott!

Förvirrad

Tröttheten gör mig inte bara trött, utan även förvirrad ibland..

Letade just jeansen jag hade på mig imorse när jag var till läkaren igen.. Leta, leta leta.. Inte i garderoben, inte över handdukshängaren i badrummet, inte i soffan, på stolen eller nånstans.. Helt bortslukade. Men hur i hela hel*etet kan ett par jeans jag nyss haft bara försvinna?

Jeansen återfanns efter många svordomar senare halvt som halvt inuti en av handväskorna bakom jackan. Vad tänkte jag med där?

*förvirrad var ordet*

negativism?

Na na na na na na na na na na na na na na Na na na naaa na na na na na na na na na na!

Ja här sitter jag å sjunger å nynnar på en visa ur Barnen i Bullerbyn som handlar om sommar´n, å jag mår rätt bra idag, iallafall för tillfället! :) 

Förmodligen för jag bara sovit 5 timmar och känner mig ungefär halvfull av trötthet, eller för att jag uträttat saker jag inte orkat på 2½ månad på några timmar.

*Ringde mamma kl 7,20 i morse och sa att jag är less på hennes negativa attityd, att hon får säga saker som får mig att må bra om hon ska säga nåt just nu- istället för att vara så negativ inför allting.

**För i helvete. Orkar inte med mer negativism just nu- av nån. Så less på alla som ömkar sig själva därute och inte låter andra må bra heller- "åh det är så synd om mig" - åh "alla är emot mig" -"åh jag har så ont överallt"----åh jag är såå hypokondrisk-GAAAH - det drar ju bara ner andra också, har ni tänkt på det? Och det är det minsta jag behöver så här års, då jag för övrigt ömkar mig själv tillräckligt... så det räcker liksom med det.. **

By the way- hittade jag på ett eget ord där eller finns ordet negativism? Om det finns nån vis man eller kvinna därute så säg till!

---Yes! Pepp på mig!---

*Ringde sen läkaren och krävde att hon iaf sjukskriver mig i 2 veckor tills jag hittat nån privat jag kan gå till och fick samtidigt reda på att jag har järnbrist. Härlig kombination i samband med min vintertrötthet. yeahj!! "Lucky me" så nu måste jag käka nån järnmedicin i 3-6 månader innan min järnbrist blir normal igen. Men jag blev fan glad över det ändå för tänk om jag haft järnbrist jättelänge i onödan. Glad att jag kollade upp det också, det tänkte inte läkaren göra nämligen.. konstigt nog. (Man får fan göra allt själv minsann- vad är läkare till för år 2007???) Hon tyckte jag började låta aggressiv i telefonen så jag fick dämpa mig och jag fick en tid kl 11 imorgon då hon skulle fixa sjukskrivning och järnpiller..

HA! Reta mig inte din gamla räv till läkarkärring!!


*Mailade sen ett låångt mail till chefen om dels min vintertrötthet, samt om hur jag känt inför vissa saker där på jobbet på slutet. Kändes skönt att berätta.

----I´m the one---

*Sökte sen på the web å hittade en specialistläkare som har ett eget ljusrum och ljusterapi så jag mailade honom med och förklarade min situation.


---Fan jag är grym idag å nu mår jag topp-billebopp!!---

Å nu måste jag vila lite. Nu vörte je helt färdu henan!

Heppåer!

jag känner din banan mot mina slappa skinkor


Tittar in i dina hasselnötsbruna ögon och ler, ler tillbaka mot ditt vackra kritvita leende. Drar min hand genom ditt håriga bröst. Du drar mig till dig och kysser mig passionerat. Jag vänder mig om- vi ligger sked. Du luktar mig i nacken och jag känner ditt skägg killa mot min hud. Jag känner hettan i luften- i dina andetag.. och ...
jag känner din banan mot mina slappa skinkor..

Jag tror jag är kär..

Kuk i skinka.



Nytt pålägg..  sånt måste jag gå och köpa på Ica imorgon. mmm

Bloody friday

Nu har dom tappat mig på blod dom jäklarna.. på dalens vårdcentral..

Hoppas på ett sätt att det ska vara nåt annat som gör mig trött än den här bristen på ljus och serotonin. Men det vore ju ack så konstigt om det är akut järnbrist jag får varje år preciiis mellan september och oktober.. Right!?

Husläkaren jag snackade med var iaf förstående och bra och hon sa något bra, som fick mig att känna det mindre skuldfyllt att äta antidepressiv medicin och inte skämmas när man hämtar ut den på apoteket;

-"Det är inget att skämmas över, var å varannan äter den här typen av medicin idag. Att en person som har hjärtproblem måste äta hjärtmedicin är samma sak som att den med brist på signalsubstans i hjärnan måste äta den här medicinen!

Kunde inte säga det bättre själv. Trots att man vet om det så kändes det så bra att höra att det är fler där ute än jag..
 
(Det är alltså signalsubstansen i hjärnan, alltså inget man kan rå för på något sätt och vis själv, och NEJ jag är inte ett psycho för det även om vissa slängt ur sig såna kommentarer vitt och brett... just bara för att man äter en viss sorts medicin- Skulle det ge dig rätten att kalla mig nåt sånt? )

OCH det här kan jag aldrig säga för många gånger; dom som tror att benämningen lyckopiller har någon som helst verklighetsförankring som förklaringen på vad ett antidepressivt medel gör för verkan, ni borde gå några lektioner hos en läkare, och det omedelbart.

Medicinen gör bara att man tar sig upp, hjärnan får sina signalsubstanser och man klarar av att leva som alla andra människor, så gott det går...


livet-känns-bara-piss-och-jag-vill-vara-ifred-kind-a-day

En gråtfärdig livet-känns-bara-piss-och-jag-vill-vara-ifred-kind-a-day har jag haft idag. Såklart idag av alla dagar. Suck. Klev upp vid 15 och insåg att jag fick ångest bara på att tänka på att sitta på ett utbildningsmöte med säkert 20 nya människor i Mary Kay-studion, så jag mailade och sa som det var och att jag inte kommer ikväll. Frågade om vi kanske kan gå igenom ytterligare bara hon och jag, dvs Sales Directorn, och kan hon inte det så kommer det nog gå bra ändå. Måste bara köpa lite handdukar, tops, hårband och andra tillbehör jag behöver inför mina visningar, ja och ett kvittensblock off course.

Blev lite gladare ikväll efter att jag hämtat mitt startpaket och mitt paket med min första order, så nu har jag haft en liten skönhetskväll här för mig själv. Läppmask, ansiktsrengöring+fuktighetskräm+ögonkräm, ansiktsbehandling, handbehandling och snart ska jag ta en dusch och prova cellulitkrämerna. Har även provat targeted action line reducer, helt fantastiskt, lägger sig i rynkorna i pannan och nu syns dom knappt. Så nu är jag på lite bättre humör, men ändå trött och seg och inte i nån vidare form.

Nä dusch nu och sen Prison Break och Dexter.

(Och du, glöm inte att boka in mig för en visning om du är sugen på att prova Mary Kay, världens ledande hudvårdsprodukter och kosmetika!  ;-) )

Nätt & mätt AB

Fick en kommentar av en kille jag träffade på Karlsson o Co i lördags..

-"Vad nätt du är."

Det firades genast med en fet hämtpizza dagen efter....


SaM-->I´m gonna miss u on the fridaynights!!!

NEEEEEEEJ inte SAM!!! Han fick ju inte åka nu...Precis när han börjar bli som bäst- även om han ser ut som han håller på bajsar ner sig när han sjunger- så e han läcker, sexig, HET! 

FAN vad ska man då kolla på på Idol? jo visst Daniel går väl an, och han kommer nog vinna hela skiten skulle jag tippa på.. Christoffer är också fin, Andreas har ju verkligen gått från halvpuckad med hockeyfrilla till en riktig jävla heting. Men Sam- vilka ögon, vilka läppar, vilken ståtlighet med sin längd, vilken underbar raspig röst.

[Bild: Sam tvingas lämna FOTO: Daniel Ohlsson]

I´m gonna miss u on the fridaynights.

Ikväll blev jag tårögd, av honom, Amanda och Marie.

Ibland är vanlig hederlig idol-tv riktigt bra tv, som ikväll när dom tog fram känslorna i sig själv och i mig.

Bra skit! ( hö hö)

Gorgeous hunk?

Nytt tangentbord å åter på bloggeriet..

Senaste nytt;

*Killen som sålde mobilen har messat för att bjuda mig på lunch.. HM, jag sa att jag nog måste fundera över det....( =Tack, men nej tack..OM han varit en gorgeous hunk hade jag givetvis tackat ja..men det var han ju icke tyvärr.. )

*Varit på intervju/möte och registrerat mig hos Mary Kay som Fristående hudvårdskonsult. *tjooooooiii*

*Köpt startpaket och lagt min första order för 4600:- sammanlagt- så nu är jag lite fattigare..

*Promenerat runt Nyckelviken med Mary ikväll. Jätteskönt höstväder.

och nu blir det slappovitch i soffan.


Tjing!

RSS 2.0