våren är på väg..!

-eller inte!?... 

low carb candy

Ett dygn senare är mina low-carb-bounty-bollar snart färdiga att avnjutas! :) Nu tar jag ledigt i fyra dagar, efter en tuff månad på jobbet, och unnar mig lite gotta! Sen får vi se vad mars bär för frukt!? Jobb finns det förhoppningsvis gott om. :) 

LCHF-vänligt och jävligt gött!

Frysta hallon mixat med kokosmjölk, lite grädde, sötströ och vaniljpulver. Jösses vad gott det blev! :)

Le och det smittar av sig!

Jag log åt en tiggare idag. Han sken upp som en sol när han såg mig. Han pekade på mitt hår och sa shampo nånting. Sen sa han "Please!".. Undrar om han ville ha råd med shampo?

En annan gammal man på ett fik i Högdalen hejdade mig när jag skulle gå därifrån. "Syster?" Huvudvärk". Jag sa att jag inte förstod honom och det gjorde jag inte heller. Då mumlade han något om syster Alina och jag förstod att han måste vara dement..

Tyvärr hade jag inte tid att rota efter några småkronor till "shampo-rumänen" då jag var på språng. Jag förstod inte mannen i högdalen, som högst troligt dravvlade i nattmössan.. Men jag log till båda och jag tog mig tid att byta några ord!

Tänk bara vad ett leende och ett "Hej!" kan göra för en annan människa! Ler man får man leenden tillbaka! (Eller folk som undrar vad fan jag smilar åt.. ;-)) Dagens tanke från mig!

Nu säger jag nattinatt och på återseende


trött..

Trött, tröttare, tröttast!! Vilat i fyra dagar men skulle behöva fyra till efter min monstervecka på jobbet! Puh! :/ 

morgon ska jag orka iväg på ett kort jobbpass då jag ska följa en boende på sjukhuset.Blir 4-5 timmar jobb bara- hoppas jag. Denna månaden kommer jag upp i halvtid, så gott som.. Förra månaden jobbade jag 60 timmar varav tjugo timmar helg, eller nåt sånt. Bör iaf få mer pengar än jag är van vid i slutet av denna månad. Kan vara skönt som plåster på såret! 

Har sorg idag!..

Mamma berättade just att hon har sorg idag, på telefonen! Hon höll på att börja gråta hörde jag. Jag blev skärrad och tänkte; Nej- vem har dött nu då? Hon svarade; -"Göken har dött!!" Nu sitter jag och googlar på gökur...  
 
Den här var ju ball- tror dock inte hon skulle uppskatta den... ;-)

De välbärgade politikernas planer tär på mig!...

Tack kära välbärgade politiker!

 Skojar dom? Ett SL-kort borde kosta en femhundring-max-inte ett öre mer! Fler människor har då råd att åka och plankningen skulle minska!! Hur ska vi som
inte jobbar heltid ha råd? Arbetslösa, vi med sjukpenning? Socialbidragstagare, pensionärer etc får aldrig högre "lön" fast mat, kläder och kollektivtrafik m.m ständigt stiger i pris!! Vi får sänkt ersättning ju längre vi är sjuka. 

Personligen isolerar detta mig. När jag är ledig och skulle vilja åka till vänner, handla billigare mat, ta en tur till en annan stadsdel för att se något annat än Globen- så känns det helt enkelt för dyrt. När jag väl åker måste jag stressa för att hinna tillbaka eller byta på samma biljett inom 75 minuter.

 Stress är inte bra för mig, som bl.a är delvis sjukskriven p g.a utmattningssymtom, stress och ångestproblematik!! Därför skapar detta ännu ett hinder för mig i min väg för tillfriskning! En o m ö j l i g h e t för mig och många andra- och ännu en svårighet! (Som om vi behöver fler svårigheter i våra redan så utmattande vardag!?) 

Att isoleras på grund av att jag inte har råd med kollektivtrafiken- som utgör hela staden Stockholm- är inte bara förjävligt- det gör mig och många andra med psykiska sjukdomar ännu sjukare- vilket i slutändan resulterar i att samhället får betala mer- för att faktiskt försäkra mig då jag behöver längre sjukpenning. 

RSS 2.0