adhdmupp

Hej då kära vänner! Sitter i en taxi på väg till Arlanda och kl 7 flyger vi till Lanzarote. :)

Dödligt trött. Sov från 2:30-4 när vi klev upp igen. . snacka om att fixa allt i sista minuten. Vilken adhdmupp jag ääär.

Jahopp!?

Annars sover jag, promenerar hyfsat duktigt och spelar Candy crush- vilket jag inte tänkt börja göra men alltså gjorde. . Dumt att spela en massa beroendeframkallande spel- men det är skoj tidsfördriv. Och ibland tar det en hel jäkla massa tid jag borde försöka lägga på att t.ex börja tvätta och packa det jag ska ha med mig utomlands m.m. men det hinns väl med det också..

tjo!

imorgon kommer Linda och på fredag drar vi till Lanzarote. Ska bli kul att åka till Spanien för första gången i mitt liv, eller ja, Kanarieöarna. Men det räknas till Spanien. Jorå så att det blir nog bra. Just nu är det 24°, hoppas finvädret håller i sig!

GRATTIS OLAAAAAAA!

Grattis OoooooooooooooLUF!!
 
Har en känsla av att jag missat Herr Lagers födelsedag med några dagar!?
 
Här får du några presenter;
 
 
 
 
 

Skaffa barn och bli ödmjuk!

Mötet med min handläggare på FK igår gick jättebra. Hon har blivit ödmjukare på något sätt sen vi sågs sist för några år sen! Gladare, mer tilllmötesgående, har mer förslag på aktiviteter jag kan komma igång med, och jag får känslan av att hon har mer förståelse! (Eller så är det jag som blivit ödmjukare på nåt sätt!?..)
 
Blir man ödmjukare när man skaffar barn? Har för mig hon varit mammaledig, men är inte säker. Tror nog man blir det.. 
 
 
 

Skalfynd.se

Tack Linda för skalet- passade kanon! Nu känns det tryggare att använda nya mobilen! Gummikanterna är perfekta!
 
Det här söta skalet med Tuvstarr valde jag!
 
 
Titta in på www.skalfynd.se om ni behöver schyssta mobilskal!
 
 
 
 

Så kan det gå när tröttmössan är på!

Yeahj! Förresten- min mobil har kommit till Ica i Dalen idag. Dessutom har ett paket från Haléns kommit och jag vet faktiskt inte vad det är om jag ska vara ärlig. Kan inte minnas att jag beställt något efter det jag returnerade sist. Hm!? Förmodligen något jag beställt mitt i natten och glömt bort. Ha ha. Ja jävlar. Så kan det gå när tröttmössan är på!
 
Får köra ett mantra nu för att orka gå promenad även idag. Upprepar för mig själv; "Du får inte paketen om du inte promenerar en extra omväg på väg dit och tillbaka!.." Ibland funkar det faktiskt för mig, att intala mig själv något. Får lite mer motivation av det, vilket är bra.
 
Nä, nu ska jag klä på mig och gå ut i mörkret! Ikväll lär jag leka med nya telefonen- om jag orkar. Känner mig mör efter promenaden igår..
 
 
 
 
 
 

Det gör mer än man tror!

Promenad igår 6km. Bra gjort då jag faktiskt hade ont i skallen men tvingade mig iväg. Duschade efter det och benen höll på vika sig ärligt talat. Skakade i dom och idag har jag träningsvärk!? Gick lite fortare än vanligt, tycker dock inte det borde ge mig träningsvärk. Well well, efter duschen och en shake så fick jag nåt energifnatt och ställde mig och lagade kycklingwok med bulgur blandat med vermicelli i väntan på att M skulle komma hem från Tyresö. Maten blev mums och blev otroligt nog sugen på rödvin så vi delade en flaska. Satt vid middagsbordet och pratade och lyssnade på musik. Spelade kort gjorde vi också. Bästa kvällen vi haft på länge. Bara att stänga av tv;n och datorn för en gångs skull, sitta mittemot varandra och faktiskt se varandra i ögonen när man äter, kan göra mycket mer än man tror! Istället för att sitta i tvsoffan och äta bredvid varandra så får man en helt annan kontakt. Blir inte så mycket sitta vid köksbordet här, men det ska vi helt klart göra oftare.


Oh happy day!?

Precis tävlat om dessa produkter på en blogg som heter myhappydays.se. Skulle vara roligt att få prova då jag har problem med hyn, särskilt nu under vintern när jag mår skit.

Alltså inte bara Kasper The Cat som har hudproblem utan även jag..
Sen att jag fullkomligt älskar hudvård och skönhetsprodukter är det knappast nån som missat!? ;-) Så jag kan ju alltid hoppas att jag vinner mig ett kit. Produkterna ser lockande ut på förpackningen också- som härliga hallon en härlig sommardag, typ!
 
Nej nu säger jag gonatt! ZZZzz. Hörs imorgon eller nåt.

Den håriga krumeluren.

Ska även prova ekologisk kattsand som man kan spola ner i toaletten! OH LORD vilken lyx det skulle vara att slippa plocka dessa kissklumpar och ha dom i påse och förvara i en plastlåda på balkongen (för att det inte bara går att slänga i soporna då det blir illaluktande) Inte dyr heller ( och har fått toppbetyg av en massa användare. Låter för bra för att vara sant..!?

Lite kattleksaker också med kattmynta i. Har en likadan grå mus som jag köpte sist. Det är ett microchip i den som gör att den låter- fast inte på ett störande sätt! Lite lätt ljud som katterna tyckte var otroligt spännande. :) Dom älskar den. Nu har tyvärr chipet dött då dom älskade den lite för mycket kanske.. så därför blir det nya. 49:- spänn bara för tre. En av dom mest uppskattade leksakerna, förutom fjädervipporna, under hela min tid som kattmamma! <3 Hett tips till er kattägare därute! Fjädervippan kostar bara ynka 14kr st och den håriga krumeluren för 19kr. Nice price!

 

 
 

Skrev ett litet brev..

..till Årstakliniken där jag var med Kasper på undersökning i somras. Mest för att låta dom få veta att det faktiskt finns ett foder anpassat för överviktiga o c h allergiska katter med hudproblem! :) Sen var jag även tvungen att påpeka priserna, för jag kände mig faktiskt lurad och besviken i somras när dom sålde på mig ett dyrt foder som finns till betydligt billigare pris på internet samt att dom efter undersökningen la till en avgift för att skriva ut ett recept!??.. Men jag antar att dom livnär sig på att ta dyrt pris då det är en liten djurklinik. Well well. Jag är expert på att leta upp bra priser- det är så jag överlevt under åren när jag inte haft nån större summa att leva på. Sen tycker jag faktiskt det är lite sport i sig, för vem tycker inte det är roligt att hitta något väldigt billigt som finns i en butik väldigt väldigt dyrt!? ;-)
 
Här är fodret jag sökt upp, om nån annan har samma problem med katten. (Billigaste priserna- om än väldigt dyra- jag hittar är på zooplus.se där jag köpte kattmat sist också.) Om nån vet om nån sida som har ännu billigare pris så säg till!Ska bli kul att se om dom gillar maten och om det hjälper Kasper, men dom är inte så kräsna. Särskilt inte Kasper nej, just därför han är för tjock,han gillar mat precis som mig- lite föör mycket.. ;-) Kan även vara stress, kvalsterallergi, allergi mot nån kemikalie, eller praktiskt taget allergi mot vad som helst. Det är det som är svårt att avgöra har jag läst och enligt vad veterinären sa. Hon sa så mkt när vi var där med honom i somras att jag blev helt snurrig. Fick inte in allt i huvudet. Men blossar det upp igen så tror jag att man får ta blodprov och hoppas på att det visar vad det är. Kanske inte ens är allergi, kanske fått på sig nån fästing från nån hund som varit här, som jag inte sett. Dom M haft på sig har varit så extremt små att jag aldrig ens skulle upptäcka att det var en fästing på mig själv. Det kommer ta himla lång tid det här att köra eliminering på maten och vara uppmärksam på att han inte får i sig annat. Han har ju en himla benägenhet att tugga på plastiga saker, förpackningar, soppåsar, foppatofflor, skor oooooch mina handväskor. Morr! Försökt ta undan allt han kan tänkas käka på men saker dyker ju upp i skrymslen och vrår. Han kan nosa sig till allt den här katten. Bara en plastpåse kommer i kläm i kökslådan och det sticker ut en liten del är han där och tuggar. Veterinären sa mycket, men hon sa inte speciellt mycket vad det kan bero på. Precis som alla läkare. Hon pratade bara allmänt och det var såklart jag som ifrågasatte om det är foderintolerans hans kliande berott på. Allt får man läsa sig till själv. Det har jag lärt mig!
 
skitsamma- guuud vad jag är "pratig"! Nu ska jag lägga ner det här, beställa kattmaten, titta på någon spännande serie sen däcka i sängen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En av alla dom!?

Skrev "Ingen lust" på Google och då hittade jag den här låten. Bra text. Han är fan förjävla bra herr Winnerbäck! Måste lyssna mer på musik.

I´m sick of being sick!

Åh vad trött jag är på att vara trött, och vintern har bara börjat. Eller nä, hösten kallar jag den fortfarande så länge det inte kommit snö. När snön kommer är det vinter. Hoppas verkligen den kommer snart, då blir det ljust ute, nu är det mörkt, grått och kallt. Tappat ork och lust och känner mig grinigast av dom mest griniga, vilken är en förjävlig känsla. Minsta lilla som går fel förstorar jag till ett stort problem och därmed en massa onödig energi och negativitet.

Var hos läkaren igår. Det gick bra. Fick en massa sagt och gjort och ska åter igen göra lite ändringar i medicineringen då jag får så mycket biverkningar. Ska sluta med min stämningsstabiliserande medicin och istället bara köra på dom antidepressiva och se hur det funkar. Kan ju låta dumt, särskilt när jag är så här lättirriterad, men faktum är att jag kände en rätt stor skillnad, och då till det positiva. Bl.a kände jag mig mer fokuserad med bättre minne, tappade mitt enorma sockersug och fick mindre svettattacker- vilket varit ett stooort handikapp när jag vistas bland människor, Var utan medicinen i 9 dagar, ofrivilligt. (Strul med apoteket och lager) När utsättningssymtomen kom då bara rann svetten av mig igen och då insåg jag att det är en av dom medicinerna som ger mig vallningar. Fick även klarare syn istället för dimsyn, då slemhinnorna blivit fuktigare, med mycket mera. Frågade därför läkaren om jag inte kan ta dom när jag känner en hypoman period börja, istället för att ta dom mot depression som jag redan har en annan medicin för och hon tyckte det var en bra tanke och att jag ska prova det.

Som vanligt får man forska i allt på nätet själv. Nyttigt men även energimässigt väldigt krävande då en läkare är den som borde komma med förslag till förbättring och lyssna på min beskrivning av alla symtom, istället för att jag själv måste söka upp medicin och fakta och förslag hela tiden. Min kropp kan hon dock aldrig känna, det gör jag ju bäst själv och jag antar att det är det bästa sättet därför att söka själv och verkligen vara uppmärksam på förändringar både psykiskt och fysiskt. Det kan hon faktiskt inte göra. Dock söker jag lite mer engagemang från sjukvården och det talade jag om. Den här gången fick jag iaf ett väldigt bra möte och kom ihåg alla frågor och synpunkter jag hade innan mötet, vilket jag oftast inte gör, då jag känt mig okoncentrerad och ofokuserad.

Tur jag har motivation att försöka ändra mitt liv. Now or never! It´s time!

Angående motion så har det blivit lite den här veckan. Bara en långpromenad so far till Hökis, men en är bättre än ingen. Bestämt mig för att jag inte ska racka ner på mig själv när jag inte orkar. Jag har trots allt en uttalad vinterdepression som jag upplever varje år och den skiten är inte lätt. Apropå det har jag legat i sängen/suttit hela dagen i dvala, eller ja, sen kl 14. Tänkte gå ut på promenad, men det stormar och jag känner ingen ork. Dessutom är mobilen fucked up och utan musik i lurarna får jag inte samma push att gå. Det är alltid lättare med riktigt härlig housemusik som jag kan skutta fram till. Riktigt tråkigt att promenera utan.

Nåväl. Nu har jag segat nog! Nu s k a jag gå iväg på Ica och köpa kattsand. Rasta min Dramaten lite. Försöka undvika godishyllorna.. (Något annat jag märkte skillnad på förresten gällande medicinen jag ska sluta med, Lamotrigin, är att när jag åt den hade jag sånt sjukt sug efter allt. Efter att jag var utan i 9 dagar kände jag att jag knappt hade något sug alls efter en massa skräp. Skönt! Sen hjälper ju min Fluoxetin till, vilken tar bort sug efter att "hetsäta", överäta. Så nu vet ni det!)
 
Det visar sig vad som blir bäst, med eller utan "lamo". Vill kunna leva mitt liv med så låg dos som möjligt av medicin, men fungerar jag inte utan dom så tar jag dom givetvis. Skitsamma, nu ska jag gå, har fastnat i soffan fullkomligt..

I´m sick of being sick- så jag s k a bli frisk och jag s k a försöka så gott det går att tänka i positiva banor! =-)

God Afton!

Galaxy

Sådär ja! Efter en jäkla massa funderande har jag nu köpt en Samsung Galaxy s4 mini! En svart blev det, då det bara fanns svart och vit att välja på tråkigt nog. Hade velat ha den i "Pebble blue" färg som Galaxy S3 finns i. Fast det finns ju så mycket snygga skal så det kvittar nog. Less på vit mobil nu då jag haft vit färg på dom senaste tre mobbarna. Jävligt trött på min HTC med sprucken skärm som förlorar ljudet m.m. Kan ju iofs bero på att jag tappat den i backen tusen gånger och att jag inte haft något skal eller skärmskydd, men det har inte funnits något att köpa till min modell. Hur glidig som helst i handen, ska bli så skönt att få en ny, och jag måste vara galet försiktig med den och genast fixa skal. Köpte till ett plastskydd man har på displayen- känner jag mig själv lär jag tappa den i backen inom en timme..  
 
Och tack pappa för att du betalar ifrån himlen! Han skulle bli galen om han visste om mitt shoppande- fast å andra sidan är jag fan värd att äntligen få shoppa loss lite. Efter åratal med FK och minimum med pengar har jag inte haft råd med mer än mat och det nödvändigaste praktiskt taget. Tog och köpte lite kläder också från en jäkligt bra site jag aldrig varit inne på. Fri frakt och fri retur, blir nog bra. Gjort ett nytt försök att hitta jeans då dom jag beställde från Haléns var skitkonstiga minst sagt. Får hoppas dom passar. Ett par mörkblåa Levi´s på rea. Oj vad längesen jag hade ett par såna. Det var på den goda unga tiden i mitt liv. Allt jag köpte var på REA faktiskt. Lite snål gällande kläder dumt nog- borde unna mig mer kläder och mindre godsaker kanske!?
 
Adios för ikväll. Nu borde jag sova, men ska kolla på ett True blood istället. Sova kan man göra när man dör- verkligen passande för mig- not.
 
 
 
 
 
 

all natural

Väldigt hållbart lack från Lumene. Ingen färg jag skulle köpa om jag stod i en butik och valde. Köpte ett litet paket från tradera för att det innehöll en kajal och läppstift jag gillade, och detta nagellack. Nu älskar jag det. Naturligt och snyggt tycker jag och som sagt håller väldigt bra, även utan överlack. Så dagens köptips är denna. Lumene Gloss and Care Nail polish.
Mums filibaba!

Men mums eller!? Svar ja!


Obefintligt sexualliv och frustrerade bönder..

Nu blir det min favorittvkväll med Sexuellt frustrerad bonde söker brunstig kvinna och obefintligt sexualliv i Breaking Amish. :)

Tröttsamt!!!!

ÅH vad less jag är nu! Måste skriva av mig så jag blir lite lugn nu!

Skulle träffa läkaren och min nya terapeut kl 11 idag, och för en gångs skull var jag ute i god tid. Knappt nån sömn inatt pga att jag var nervös inför att träffa en ny människa inom psykiatrin. Helt snurrig går jag dit, men kommer alltså tio minuter i elva vilket kändes bra. I kassan står en för mig ny kvinna, som började strula med mitt högkostnadsskydd och försökte räkna ihop en enkel summa. Hjälpte henne och räkna- vilket självklart inte är mitt bekymmer egentligen- betalade och tog mig en kaffe i väntan på att läkaren skulle ropa upp mig. Sa till receptionisten att hon kan fixa med högkostnadskortet medans jag träffar läkaren och att jag kan ta det på väg därifrån. Sätter mig ner och väntar, kommer på att vi räknat fel, går fram till luckan igen. Sen sätter jag mig där igen och håller sen på somna. Tiden gick.. Klockan 11:35, efter två muggar kaffe och en vatten, en nervös känsla, och svintrött, går jag fram till luckan åter igen och frågar om läkaren glömt bort mig?? Då visar det sig att receptionisten fortfarande höll på räkna och strula med mitt högkostnadsskydd och glömt registrerat att jag kommit dit.. Suck säger jag bara! Läkaren kom och bad om ursäkt och jag fick hälsa på och skaka hand med min nya terapeut utanför luckan i receptionen. Jättesöt liten "tant" by the way. Självklart skulle vi inte hinna med mitt möte då klockan var nästan var 11:45 vid det laget. Fittan- förlåt- receptionisten förde tillbaka pengarna på mitt konto, vilket även det tog säkert tio minuter. GAH!! Kändes som jag var så jävla utpumpad vid det här laget och energin låg på noll. Okej att hon var ny, förmodligen, då hon tog hjälp av kollegor. Alla måste lära sig systemet och allting, men det ska inte gå ut över mig. Det jag blev mest irriterad över, trots att hon var trevlig, var att hon inte ens bad om ursäkt när det var hon som gjort så att jag fått sitta i onödan, och strulat en timme till slut. Var nära att säga till henne när vi var klar, att hon åtminstone kunde be om ursäkt när hon gjort fel. Men hon tänkte inte på det eller struntade i det. Dåligt! Är man ny och gör fel- okej som sagt, det kan alla göra- men be åtminstone om ursäkt då till mig för att jag fått waste;a min tid och energi i en fucking timma!

Något jag är less på också nu är att det är strålande underbart väder ute och hade inte hon fuckat upp det så hade jag troligen gått ut och gått och tagit en långpromenad istället för att gå hem. Nu blir det dock till att lägga sig igen då det här tog en massa energi och jag knappt sovit något inatt. Helt slut.

Ska jag inte lägga mer energi på det här nu, utan krypa ner i sängen strax och vila en timme eller två. Var tvungen att skriva av mig bara, vilket gör att min irritation alltid släpper något tur nog.

Punkt slut! Adjöken! Hoppas solen är kvar halv tre och att jag hinner/orkar ta en promenad lite senare istället. Nu är jag verkligen för snurrig. Suck suck. Nattinatt!
 

budget!

Fan vad smart jag är! Att jag inte kommit på det här förut!? Köpte skulpteringsgelé och aktivator, som man använder när man gör hemmagjorda billiga lösnaglar, för bara 129:- spänn och målade på naglarna. Tänkte att det borde funka som en budgetförstärkning ist för att gå på salong och göra det för 385:-. Resultatet efter tre lager blev ju rätt bra måste jag säga. Antagligen inte som en förstärkning på salong, men en budgetvariant som säkert funkar bra nog som grund och gör en tjock yta på naglarna. Aldrig gjort det på salong, men när jag gjort lösnaglar där så filar dom ju praktiskt taget sönder ens egna naglar. Det här blir lite skonsammare- tror jag iaf. Naglarna kanske inte mår toppen av alla kemikalier, men skitsamma. Huvudsaken det ser bra ut. ;-)


Lanzarote

Det var ett tag sen jag skrev sist nu.. Kan inte påstå än att jag känner nån större skillnad av D-vitaminerna än, 1 ½ vecka nu har jag varit på trötthetsfaktor 9 av 10. Verkligen kämpat mig upp på dagen, för att få ljus i nån timme iaf innan mörkret kommer. Kl 17 på kvällen känns som det lika gärna kunnat vara kl 22. Galet. Jag sitter bara å räknar månaderna till mars.. måtte tiden gå fort förbi detta vinterhelveteselände!!
 
Igår köpte jag och Linda resa äntligen som vi drar på den 29:e! Till Costa Teguise på Lanzarote. All inclusive med havsutsikt, transfer, flygmat och allt för 3940 pix. Så med kostnad för flygbussarna på det så ligger vi på totalsumman av 4140kr tror jag. Om inte flygbussarna tar mer än 200. Inte illa pinkat för en hel vecka med allt vi behöver. Hittat ett hotell som ligger 200m från centrum, 200m från stranden och bara 15-20 min från flygplatsen. Normal standard, inget lyx. Huvudstaden ligger dessutom bara en mil ifrån så vill vi dit är det nog bara att ta en billig buss dit på en snabbtur. Har fått snittbetyg på nästan 4/5 av tidigare gäster. Det enda negativa jag kunde läsa var att dom skrivit att människor reserverar solsängarna kl 5 på morgonen, så det är svårt att få nån säng vid poolen. Det är tråkigt, men vi vill ju ändå helst ligga på stranden så det blir nog bra ändå. Jättefin strand med finkornig sand och en fin strandpromenad som alltså ligger några hundra meter bort bara. Det värsta som kan hända är väl att vi får betala för att hyra solsängar på stranden, men skitsamma isf! Det ligger ju så nära hotellet så då kan man ju betala, lämna handdukarna, gå tillbaka och äta på hotellet och sen till stranden igen, om vi orkar vill säga. Allt känns bra iaf med resan och nu tickar dagarna på rätt fort här, så snart ligger vi i solen en vecka. Sen är det jul, nyår och sen tror jag det kommer gå rätt "fort" tills våren kommer igen.
 
Nåväl, här är lite bilder på hotellet vi ska till, och stranden, ser mysigt ut.
 
 
 
 
 
 
 
 

minnen av digVackra Tess!

Nov. 03, 2013

Tog en promenix till Skogskyrkogården ikväll, fram och tillbaka med M och hans kompis. Gick och småpratade i det kolsvarta mörkret och råkade gå förbi kvarteret där Tess ligger. Gick in på gräset och lyste med ficklampan efter hennes plats. Till slut upptäckte jag att vi var vääldigt för långt borta och inte på rätt ställe. Helknäppt vad mörkret gör. Vet ju att det är rakt fram och första till höger. Kändes dumt men tog upp telefonen och messade Tess mamma Annika för att fråga vilket nummer T ligger på. Det visade sig att hon och Lukas- Tess son- plus hans fostermamma också varit där precis och tänt ljus och precis gått därifrån, så dom vände tillbaka för att träffa mig. Det värmde i hjärtat att få träffa dom alla. Och det värmde att träffa L igen och höra att han har det bra med sin nya fosterfamilj. Han är så söt och go. Minns tillbaka när jag träffade Tess och L första gången- då var han bara tre månader. Haft så mycket bus och stoj med honom när han var lill-liten. Och så mkt trevligt ihop med Tess, älskade vän. Jag tänker fortfarande på henne varje dag och tänder ljus för henne, min pappa, faster och låtsaspappa varje kväll. Nu har jag även ramat in en bild av T som jag har här hemma. Blir så glad varje gång jag ser henne och tänker på vilken fighter hon var in i sista minuten.

Nu kära vänner ska jag sova. Blev sju kms prommis ikväll. Nöjd! Fast mest nöjd är jag över att fått se alla ljus tända på den vackra kyrkogården och att fått träffa Tess närmaste.
<3

Tallinn

Foton från Tallinn visar jag sen. Hade gärna sett mer av staden, kändes inte som vi såg nånting, då min mor inte orkade gå så långt. Fick några mysiga bilder tagna iaf som jag håller på fixar till lite på Instagram. Kan nog så här i efterhand tänka mig att åka dit igen om jag läser på lite innan och tittar ut lite sevärdheter som är värda att fota. :) Så syrran- på´t igen för femte gången bara!?

Gammal goding 2!

Så underbar låt. Får minnen ifrån högstadiet när jag var ständigt olyckligt kär. När alla andra tjejer fick pojkvänner men inte jag- inte dom jag ville ha iaf. Satt oftast hemma vid mitt skrivbord på kvällarna, i en byhåla, lyssnandes på kasettband med raspiga inspelningar från Tracks, och skrev dikter och dagbok. Långt inpå nätterna precis som nu. Och när jag inte gjorde det så spelade jag Super Mario Bros på min Gameboy som jag länge sparade ihop till, 795 riksdaler minsann, det var riktigt mycket pengar på den tiden, när jag var 13 år.
 
 

Gammal goding!


RSS 2.0