Dricker vin med Cindy å Kitty!

foto595 (MMS)

Dricker vin med Cindy å Kitty!


Dagens fynd. 99 pesetas. Längesen jag hitt...

foto589 (MMS)

Dagens fynd. 99 pesetas. Längesen jag hittade nåt snyggt i leopard..


Think twice..

Twice.se

här finns mycket roligt tidsfördriv, fråga orakel och tarotkort m.m. =)

Kommer jag bli frisk?

Svar:

Du har inte en sekund över. Du måste agera nu. Situationen kräver det. Du kommer att lämna ditt förflutna bakom dig och du börjar lära dig något nytt. Du kommer att må bättre och känna dig lyckligare. Det finns fortfarande en hel del rädsla och tvekan, men tillåt dem inte att komma åt dig. Du måste anta utmaningen och lita på din framtid. Om du ställde en enkel ja/nej fråga är svaret JA, NU!

Låter bra och det känns som jag är på väg.

Jag vill må bra, bättre, bäst!

Hyperaktiv och HypOaktiv

 

ADHD - Reglera vakenhet och sömn

Ett av de mest slående symtomen vid ADHD är svårigheten att reglera aktivitetsnivån så att den passar in i det aktuella sammanhanget. Det medför att personer med ADHD har svårigheter att anpassa sin aktivitetsnivå till vad situationen kräver. Under dagens lopp växlar aktivitetsnivån i perioder då personen känner sig trött, har behov av att vila och kanske somnar.

Överaktiviteten är delvis ett sätt för personer med ADHD att höja sin vakenhet genom rörelse och ständiga byten av intresseväckande aktiviteter. Koncentrationsförmågan höjs genom att gunga på stolen och plocka med saker. Att hålla sig stilla kräver stor koncentrationsförmåga och energi. Hos vuxna ter sig denna överaktivitet mer som en rastlöshet och är inte lika påtaglig. Hos barnen kan man se hur de i livliga lekar varvar upp för mycket och förlorar spärrarna för vad man får göra. I stillasittande aktiviteter som skolarbete sjunker vakenheten och barnet tappar istället koncentrationen. Det dagdrömmer, känner sig olustig och upplever ett behov av att röra på sig, gunga på stolen, vicka med foten eller plocka med något. Vuxna människor med ADHD kan känna samma olust vid längre möten och andra sammankomster som t ex släktmiddagar.

Gillberg skriver att det finns forskare som menar att själva grundproblematiken vid ADHD och DAMP är den avvikande vakenheten. Det finns enligt honom vetenskapligt stöd för att låg vakenhet i nervsystemet kan medföra hög motorisk aktivitet -  kroppen försöker hålla igång för att hjärnan inte skall somna.

Hyperaktivitet

Den mest kända beteendeavvikelsen vid ADHD är hyperaktiviteten.

Det är dock långt ifrån alla som är hyperaktiva och även om personen är hyperaktiv så behöver det inte innebära att han/hon "klättrar på väggarna".

BERGSB.WMF (2614 bytes)

Hyperaktivitet kan ta sig andra uttryck som till exempel nervöst plockande med någon sak eller ett gungande ben.

Överaktivitet är ganska vanligt, ändå är det bara ungefär 1/3 av alla barn med diagnosen ADHD som ger intrycket av att vara påtagligt överaktiva. När man med hjälp av räkneverk har registrerat den motoriska aktiviteten under en hel dag, är det bara hos enstaka barn med ADHD som man har konstaterat en klart förhöjd motorisk aktivitet. Vanligt är växlingar mellan överaktivitet och passivitet. Detta kan ge intryck av överaktivitet, även om barnets sammanlagda aktivitet under dagen är normal eller t o m ovanligt låg.

Hypoaktivitet

Många personer med neuropsykiatriska svårigheter är tvärtom mycket lugna och passiva. Så pass att även det kan bli till ett funktionshinder. Barn som är hypoaktiva är initiativlösa, ber inte om hjälp och blir lätt bortglömda. Vid ADHD växlar ofta aktivitetsnivån i perioder mellan hyperaktivitet och hypoaktivitet. I övre tonåren och i vuxen ålder är det vanligt att överaktiviteten minskar och att hypoaktiviteten blir ett större problem.

Det är viktigt att uppmärksamma denna grupp (kallas även ibland icke-hyperaktiv). Omgivningen brukar ha en tendens att förbise dessa personers avvikande beteendemönster eftersom de oftast är ett större problem för sig själva än för andra. Här återfinns dagdrömmarna, de som uppfattas som "lugna och fina". Hypoaktiva människor kan ha samma koncentrations- och uppmärksamhetssvårigheter som hyperaktiva. I denna grupp finns ett stort antal av de flickor som har neuropsykiatriska svårigheter. Många är inåtvända, blyga, plikttrogna och som presterar sämre än de borde med tanke på deras förmåga. Vanligtvis överkänsliga för kritik och krav som ställs, även om de klarar av det som förväntas av dem. Undviker ofta sociala situationer för att de kan bli förvirrande och ångestväckande, inte för att de drar sig undan kontakt. Hypoaktiva människor sluter sig inom sig själv, de blir lätt handlingsförlamade och får ofta psykosomatiska besvär när de känner sig förvirrade och inte har överblick och kontroll.


JAH- så nu vet ni!

Min terapi kommer mest gå ut på att jag får lära mig att leva med mina två tunga diagnoser, vilket inte är så lätt, inte just nu iaf. Men hoppet sviker inte, även om det känns jävligt långt nergrävet ofta.. Är ju därför jag ville träffa herr psykolog, så jag kan bearbeta saker och försöka komma upp ur träsket igen.


Das psykologisch

Das nya psykologisch var helt okej förresten. Tror det kommer bli bra det här!

En kille på 48 som jag gissade på fyllda 38, från Luleå, ska ta sig ann mig i höst och skrynkla lite.. Snygg är han också, trodde aldrig det skulle funka med nån snygg jävel, men det kändes bra så fort han började prata med mig.. Dessvärre verkar han inte veta så mkt om Adhd t.ex.. vilket då kan vara en fördel om han ska lära känna mig, får hoppas han är bättre på bipolär, men han berättade att han jobbat i 25 år så, han borde ju kunna hjälpa mig med vissa tankar och funderingar här i livet. Och han är ju inte psykiatriker han är ju psykolog, vi ska snacka, inget annat. Så det gör nog inget ändå att han vet mindre än vad jag gör om denna diagnos, är nog naturligt att jag själv vet mer då jag forskat åtskilliga timmar och läst och känt igen mig i detta.

Men han verkar inte veta vad "hyperaktiv" är egentligen.. Bra början....eh. Dessutom är jag helt klart mer hypoaktiv än hyperaktiv..

Lite mer om detta i nästa inlägg så ni vet vad jag snackar om, om ni undrar.. ;-)


orka!?

Om jag vaknar i tid imorgon och har lust då så funderar jag på att försöka hinna till Globen shopping en sväng och kolla om jag hittar nåt snyggt.

Ska troligen ut nånstans med Cindy och skulle verkligen behöva unna mig nåt snyggt, men jag har svårt att hitta något när jag inte mår bra i mig själv, då tycker jag att jag ser ful ut i allting tyvärr.

Så vi kan ju hoppas att jag orkar ta mig dit och att jag hittar nåt snyggt..

kissen nisse

Titta vilken ovanlig och fin kisse.

Brukar inte tycka rexar är särskilt fina men den här var ball tycker jag! cool kät!

6500:- som klippt å skuret ;-)


Kåta förförerskor

Finns det nåt töntigare för tillfället än Ensam mamma söker (balle)s reklam när dom sitter på dom där stenarna i vattnet och ska se ut som kåta förförerskor som tvättar på 1800-talet...


Åh herre min je..

Några knalla brudar och pastorn.

Ha ha snygg bild jag hittade på båtpastor Ruths blogg från kryssningen vi var på;

 Cindy, Ruth, Camilla och Erica.

Jesus loves you!

Jävla skitballe!!

Känt mig som och troligen varit den mest negativa sjukaste krypplingen som varit på kött-kryss nångång.

Typiskt nog kände jag mig okej i början av dagen men sen mot kvällen hade jag sån migrän att jag spydde och kunde inte dricka något alls, en halv öl och en halv cola intog jag under barkvällen, förutom lite öl och vin i buffén till middagen då, men sen tog allt stopp. Försökte vara social och dansa ett tag men sen gick det bara inte. Satt som en zombie och huvudvärken sprängde och halsen kraschade ihop igen, snackade med lite gött folk som var med på kryssen, men sen blev jag tvungen att lägga mig, först av alla! Hör och häpna, brukar väl snarare vara den som är med bland dom sista på slutet av kvällen. Känns så jävla trist, alla hade as-kul men jag kunde inte för jag hade så jävla ont överallt. Skitbra musik också såklart bara för att inte jag pallade dansa :( Bandet spelade gamla härligheter som låtar från Dirty Dancing bl.a. Trist trist.

Trodde verkligen också att jag skulle bli fotad med Pastor Ruth som var med på båten, men Cindy gjorde slag i saken och fotade sig och Camilla med RUTH när jag gått å lagt mig! Fuskigt va!? Men alltid något- ;-) Jag såg henne sjunga Amazing Grace iaf, nöjd! Ha ha.... Sen hade hon skrivit en lapp till Cindy, med något bloggnamn; båtpastorns blogg eller något liknande och "Jesus loves you" längst ner

-No shit Ruth, vi vet inte redan att du försöker frälsa folk!?.. hehe, var ju därför jag ville träffa dig.. Bli friad från mina synder och mitt syndiga leverne till liv. Typ. Och få ha dig och mig på en idolbild över sängen som minne. Fan också att jag var sjuk Ruth, det kunde blivit vi två mot helvetet och jag kunde blivit en ny frälsare med dig och Jesus.......

Som jag sa till Cindy och som jag säger till er nu;

Ljuset är tänt men det är inte så många hemma- men hon e cool Ruth, cool cool och det är huvudsaken, det förgyllde trots allt min kryss att få se denna exklusiva kändis. ;-)


Mupp krupp

Jag som trodde jag började må bättre. Heyy. Nej sån tur har väl inte jag.

Varit sjuk i en vecka snart och i natt var jag tvungen att gå upp för att ta en värkis för jag hade så satans ont i halsen och kroppen. Ställde klockan på 9 för jag tänkte jag skulle ringa läkare och gå och ta ett halsprov, men när jag vaknade då tyckte jag inte det var sån stor fara så jag struntade i det. Kl 12 nånting ringde Linda och väckte mig så vi surrade i telen en timma, ville bara lägga mig och sova igen, känns som jag skulle kunna sova en evighet nu, men klev upp och surfade runt lite och tog en värkis. Har levt på Burana (samma som Ipren fast billigare) varje dag var fjärde timme nu... FAN jag måste bli frisk inför helgen, kryss på fredag.

:(

Inte hjälper det till heller att en mupp inte betalar tillbaka mina pengar...


Intresseklubben antecknar!

Då var jag hemma igen efter några roliga dagar i Bräcke. Ja förutom att jag tappade rösten några dagar, idag är den bättre dock och hoppas på mer förbättring så jag inte blir rejält sjuk, för på fredag åker vi ju på cinderella-kryss! =)

Har suttit vid datorn flera timmar och kollat runt lite, och nu ska jag kolla Tyra Banks show och småslumra i soffan.

Intresseklubben antecknar.......
Bye bye släkten och lummiga gator och vrår...

foto584 (MMS)

Bye bye släkten och lummiga gator och vrår i Bräcke.. Åker hem om femton minuter, tåget försenat såklart, suck.


Mamma säger till Wilma: jag blev lite onyk...

Mamma säger till Wilma: jag blev lite onykter- men det var väl inte så onyktert? :) ha ha


Shit så här gott har jag inte ätit på läng...

foto574 (MMS)

Shit så här gott har jag inte ätit på länge. Älgkött med persiljesmör, bea och grönsaker, och ett glas vin rosé. :) tack familjen palm :)


Lea åker rutchkana i lilla poolen.. :) här...

foto573 (MMS)

Lea åker rutchkana i lilla poolen.. :) här i bräcke är det action! :) snart grillat för första gången för mig i sommar! Mums! Kram på er


Spelar guitar hero, och filip snackar fort...

foto570 (MMS)

Spelar guitar hero, och filip snackar fortfarande i tele.. Det går inte så bra tyvärr- eller jag tycker det går asbra, men det tycker tydligen inte spelet för så fort jag kommer till slutet så avbryts det. Så nu har jag provat samma låt 4 gånger.. En till sen ger jag upp tror jag!


Umgås med filip 14år och alicia 12 och klo...

foto568 (MMS)

Umgås med filip 14år och alicia 12 och klockan är närmare två, Wilma la sig för längesen.. :( Syrran kom just å sa till alicia att gå och lägga sig men jag och filip är uppe fortfarande! :) han pratar i telefon med sin ex-tjej och jag och alicia har lekt miami ink typ. Alicia har målat vidare på min vadtatuering, och en stor blomma på min överarm, jag har ritat två rosor och en dödskalle och vågor på hennes vad. Rätt nöjd med min första Tattoo med tuschpennor :) ja hopp, ska väl snart lägga mig, ska försöka få Filip att spela gitarrhero eller vad det heter, har gjort det en gång med staffan o rosse och det var så jäkla kul! Om inte annat imorgon, filip har nog snackat över en timme redan och jag dricker lite rosé. Blir väl sängen snart, idag eller imorgon fyller Syrran år och då blir det tydligen grilla. Har inte grillat på flera år typ så det blir kalas :) Puss o kram från mig till er alla!


Orgasm i östersund!

foto562 (MMS)

Orgasm i östersund!


Det går verkligen bra med packningen. När ...

foto560 (MMS)

Det går verkligen bra med packningen. När jag kommer ut från garderoben så har selma placerat sig så skönt i halva väskan såklart, så hon får väl ligga där en stund då så hoppar jag in i duschen..


I lördags var vi på engelen och dansade oc...

foto554 (MMS)

I lördags var vi på engelen och dansade och roade oss, jag, petra o tomas. :) bye bye


Min diet

En kompis undrade vad jag har gjort för att gå ner 8 kilo i vår/sommar.

Ja vad har jag gjort? När det varit så extremt varmt så har jag ibland glömt bort att äta. Inte att rekommendera, då jag sist när jag glömde det, ramlade nerför en rulltrappa i tunnelbanan... (okej, en liter vin och två öl var också inblandade.. Men va fan. Man lär sig av allting).

Min diet är som följer; öl, godis, cola light, vatten, chips, vin, café coolers, mindre portioner mat och en depression.

Några tips på hur du gör för att gå ner i vikt förutom kosten:


Se till att röra på dig så lite som möjligt- det är viktigt för att gå ner i vikt!!
 

*Sitt gärna i en park på en filt- observera att inga aktiviteter samtidigt som fotboll, frisbee eller jonglering är tillåtet- utan bara sitta och snacka och gärna ta en öl eller 4 eller en liter rosé.

*Ligg i soffan och kolla på serier och peta snorkusar hela dagen..

*Sov minst 14 timmar per dygn. 

*Gråt och tyck synd om dig själv då och då. Tänk på hur tragiskt ditt liv verkligen är. Om du inte lider av depression så fixa det på bästa möjliga sätt. Gör slut med killen eller avliva din papegoja.

* Storhandla så du slipper gå ut på flera dagar.Ja det var väl ungefär det. Som sagt du ska inte röra på dig i onödan.. det kommer ge motsatt effekt. Varning!

Så, nu är det bara att köra på ni som vill gå ner i vikt.. ;-)


Att förstå sitt eget värde!?

Varför är det så svårt för mig att förstå mitt eget värde?

Jag är ju en stark tjej, men samtidigt så jävla vek. Jag hatar det. Jag hatar min känslighet, min sårbarhet, min depression och jag har och har alltid haft svår separationsångest. Jag har så otroligt svårt för att gå vidare när det gäller pojkvänner som vänner man brytit med under åren. Jag kan sakna och tänka och älta i flera år, nej jag skojjar inte. Jag hatar att vara ovän med någon och vill vara alla till lags, vill inte lämna någon som ovän om jag verkligen inte har någon orsak till det.

Ska bli skönt att få börja hos en riktig KBT-psykolog i slutet av Augusti. Jag längtar men är nervös också för att träffa en ny människa som ska få tillträde till min hjärna och mitt psyke.. Hoppas han är bra, bäst bäst bäst.

Hoppas.

Jag blir så ledsen på mig själv, varför kunde jag inte födas som nån annan.

Gomorron. Visst har Kasper schysst sovstil :)

foto547 (MMS)

Gomorron. Visst har Kasper schysst sovstil :)


Jag saknar min cykel. Var är du just nu? H...

Jag saknar min cykel. Var är du just nu? Hur mår du? Tar din nya fittägare hand om dig? Fan!


Klipp?

 
Funderar på att klippa mig så här igen, less på att ha långt slitet hår, orkar inte spara längre tror jag, för ska jag ha långt vill jag ha riktigt långt och inte så fjuttlångt som det är nu.. Orkar inte färga och sätta i löshår heller för just nu är jag för uttråkad, deppig och lat för det.

Hm vad tycker ni? Klipp klipp?

några öl på det här så..urk..

Satt vid baren hela kvällen igår och hade ensamtid med Tess- det är inte varje dag så det var jäkligt nice tycker jag! Sjöng med i karaoken och drack lite för många öl, men glad blev jag. =) Tess tyckte mest att jag blev packad på slutet, men tror hon hade trevligt hon också! ;-) Man ska inte sitta och dricka och sen kliva upp efter 3 timmar, då smäller det till, så ja jag blev lite kalas på vägen hem. hehe. Men hey, det var ju det som var meningen med att dricka alkohol, gott med kall bärs och skönt med en liten berusning ibland.

Idag klev jag upp typ 18... och mådde så illa att jag inte kunde käka nåt förräns mkt senare. Längesen jag var så bakis, trodde fan inte jag kunde bli så bakis längre. Men usch.

Men det var det värt, kul att komma ut lite även om det kändes kämpigt i början att ta sig iväg..

Nu ska jag försöka sova, förmodligen somnar jag och sover i 2 timmar sen kommer jag ligga klarvaken. =(

ciao bellos å bellas!

Anchor :) här har vi det bra. Skönt att ko...

foto545 (MMS)

Anchor :) här har vi det bra. Skönt att komma ut, nu sjunger nån en låt av metallica. Han suger men låten e bra. Skål!


Fläder o lime

Icas fläder och limesaft tar bort spritsmaken helt, känner inte ett skit att det är sprit i glaset.


Fantastiskt. ;-)

GullegullAgnetha

"ja huvva. isolering suger negerballe. jobbigt att ta sig upp ur det. men du verkar va så där mysig och go som jag kommer ihåg dig nu eller som du oftast är när jag träffar dig. Jag saknar min sara"


Agnetha skrev det nu på msn efter en konversation mellan sminkningen fram å tillbaka. Gulligt! Ja och jag är faktiskt sådär lagomt go nu =) ska möta tess kl 22 på Gullmars sen blir det anchor ikväll. Rockkaraoke. Hoppas jag kan få upp Tess utan att hon druckit, hon är så duktig på att sjunga.

Nej ska ta på mig skorna och göra mig klar nu, så jag slipper stressa.

Dricker lite sprit som jag kom på att Cindys syster Jenny lämnade här i juni, så 2 öl och 2 små groggar så är det där jag vill att jag ska vara just nu.

Varit två jobbiga veckor på slutet. Mkt jobbiga. Mkt deprimerande, men ikväll hoppas jag jag har kul, det känns som jag kommer ha det.

Uppdaterar snart er kära!

JordgubbsKräm!


RSS 2.0