Avskyvärt och vidrigt!

Legat i sängen och kollat på Kalla Faktas granskning av Parken Zoo i Eskilstuna.
Det är rätt uppenbart att vilka lögner djurparkschefen än försöker med så ser vilken människa som helst klart och tydligt att Eskilstuna Zoo har brutit mot en massa regler och har en lång rad brister. T.ex hur dom inte bryr sig om regeln om att avlivade djur skall behandlas med empati och värdighet. Att dom avlivar friska djur som är menade att föröka sig och som dom säger att dom vill rädda.
  
Det är totalt VIDRIGT att se hur en VD och en chef sköter detta, förlåt- missköter menar jag...!!! Det är totalt VIDRIGT hur djuren bara ligger på en hög huller om buller, år efter år, i en frys och i containrar runt omkring.
 
Det här visar att djur inte betyder ett skit för många, åter igen!? Vad fan gör man på en djurpark om man inte ens kan förvara de avlivade djuren på ett värdigt sätt tills dom "kremeras"?
Tror dock inte det kommer bli bättre av att "vi" slutar besöka stället, även om jag förstår att det är extremt lockande för dom som brukar vara där. Min första tanke också, att jag aldrig skall besöka det stället
och gynna dom- men det gör nog det hela sämre när jag tänker efter, då deras ekonomi under tio år
gått back med 249 miljoner. Det som behövs är just fler besökare och mer pengar för att kunna få en bättre miljö och rätt insatser för djuren.. Vill man gynna djuren, som det hela handlar om faktiskt, och som säkerligen inte har nånstans att ta vägen om parken stängs, ska man nog hellre fortsätta gå dit trots allt.. Sån dubbelmoral av mig, men personligen tror jag nog det är det bästa ändå, även om det skär i hjärtat när jag inser det. :/

Känner sån avsky över hur dom behandlat djuren! Hur dom avlivat utrotningshotade djur som INTE var varken gamla eller sjuka, och som dom VISSTE var sterliliserade när dom tog in dom, alltså att dom inte kommer kunna göra bäbisar än hur många nya hanar dom tog dit.... Trist att det ska ta flera år för att få dom omplacerade i annan djurpark. Som en kvinna sa- låt det ta två år då- omplacera dom åtminstone innan ni skaffar hit nya djur, istället för att avliva dom på rad och det blir färre snarare än fler utrotningshotade djur i världen!
 
Ska det här kallas att bedriva djurräddningsprogram?

Suck. Usch, sånt här är tråkigt att se, särskilt i Sverige där man kanske ändå tror att lagar följs och kontrolleras någorlunda..
 
Dessutom får "vi" nu tänka på alla oskyldiga djurälskare som arbetar där och kanske
inte ens haft vetskap om detta. Som lever för djuren, som gör allt och älskar
sitt jobb. Vart ska dom djurskötarna ta vägen om det stängs ner och människor slutar gå dit?

Ja det är sannerligen många som drabbats av det här och kommer drabbas. Tycker synd om dom som är "helt vanliga oskyldiga djurskötare" då dom automatiskt också granskas ur allas ögon nu, fast dom inte gjort något illa. Tror inte alla på djurparken vetat om det här, då skulle nog hälften av personalen varit borta redan..
 
 
Här en vacker utrotningshotad Amurleopard som Eskilstuna Zoo ska försöka "rädda".. Hoppas verkligen dom ordnar sina brister där så att dom här underbara djuren får ett gott liv och att det kan bli tillökning i världen..
 
 
 

Oh what a "lovely" day!...

Min arb.terapeut Annie slutar på måndag då hon ska börja med cellgifter, fick besked idag av min handledare. Drack mitt kaffe. Började böla. Ingen koncentration på nånting. Glömt snusen hemma. Drack lite mer kaffe. Alla tankar bara snurrade på alla jag mist i fucking jävla cancer och är så himla ledsen över att även denna underbara kvinna går igenom det här. Gick upp och sa hej då till Annie när jag slutade för dagen. Började böla igen. Hon började också böla. Sen började vi skratta när jag retade henne och sa att jag är boss nu och gör vad jag vill med fåtöljen hädanefter efter och baaaara syr och donar enligt mina egna beslut och idéer. ;-) Hon är för söt lilla Annie! Kommer sakna henne. Vi ska ses en sväng på måndag, sen slutar hon, hoppas det är på "återseende" och inte hej då..
 
Självklart börjar det regna precis när jag kommer ut. Trött och irriterad. Kaffe, lite vindruvor och några torkade aprikoser hade jag ätit. Cyklar till Ica. När jag är klar och ska cykla hem med matkassen på styret så missar jag trampan och dimper rakt ner över cykeln i en geggpöl utanför affären. Lera överallt. Tog kvittot och torkade av mig på, åt några godisar för att få i mig lite socker och fick till slut turen att träffa rätt på trampan och kunde cykla hem, lite uppskrapad men välbehållen. Nu hemma. Trött, arg och ledsen över beskedet om Annie. Inte på bra humör och inte min dag idag tydligen...
 
Oh what a lovely day! (Borde köpa en trisslott!....)
 
Nu ska jag tröstäta lite godis, nötter, chips och cola light- det har jag rätt till idag! Tycka lite synd om mig själv och Annie. :-(
 

Svensk underhållande vuxenmobbing!?

Jag tycker det börjar bli lite väl hysteriskt över svenska Hollywoodfrun Gunilla Persson i svensk media nu. Det är nästan så att jag blir förbannad- för överallt framhäver dom bara hennes dåliga sidor, inte några goda, som hon säkerligen har precis som alla andra människor på denna jord. Nej det enda som det fokuseras kring är vad media anser vara fel med henne. Vad media skriver och visar. Alla vet väl att 50% av media bara är bullshit!? Personligen tycker jag det börjar likna en slags vuxenmobbing, det hela blir bara pinsamt för alla inblandade, och Gunilla blir till en hackkyckling som det tycks vara okej att pressa och stressa tills hon blir arg i varje intervju!? Varför? Har vi ingen bättre underhållning i Sverige än en enda person som är aktuell just nu?

Vad är det hos Gunilla Persson som retar alla? En vanlig kvinna och ensamstående mamma som försöker göra så gott det går för dotter och sin egen mamma. Hur många i Sverige låter sin mamma bo hemma i sitt eget hem? Inte många. Alla deras vuxna barn tycker det är för jobbigt att ta hand om sitt eget kött och blod, och accepterar att dom hamnar på ett sketet jävla ålderdomshem där man inte ens längre ska få äta smör på skorporna p.g.a den fantastiska moderata politikens snåleri, där allt ska gå till dom rika och tas från dom fattiga. Gunilla försöker ta hand om dom sina, och verkar väldigt omtänksam enligt mig. Allt är vinklat i en negativ riktning- så finns det nånting bra med Gunilla Persson undrar jag nu? Kan media skriva något positivt som hon gjort i livet- för det måste hon ju gjort- men det är såklart inte lika viktigt, underhållande och säljande som att fortsätta mobba henne och bara snacka skit!?

Visst kan jag tycka att hon kan gå lite för burdust fram i vissa avseenden, när det inte går precis på det sätt hon vill, och säger saker hon tänker före hon tänker på vad hon säger- men överlag tycker jag ändå att verkar vara en driftig godhjärtad människa med charm som vill dom flesta väl, även om det som sagt kanske kommer ut lite ogenomtänkta kråkor ur hennes mun ibland.

Hon har en frispråkighet som inte går av för hackor! Hon säger vad hon tycker, och jag känner igen mig själv i henne på vissa plan. Hon är envis och låter sig inte tryckas ner utan håller på sina åsikter, och sånt har jag alltid gillat- människor som vågar stå för vem dom är och inte viker sig för andra- dock kan lite mer finkänslighet vara på sin plats ibland och lite mer villighet till samarbete, precis som hos mig själv. Att kunna ta både negativ och positiv kritik har Gunilla svårt för, men med all rätt just nu, jag förstår att hon försvarar sig. Vem skulle inte göra det när allmänheten bara verkar hoppa på narra-Gunilla-Persson-trenden?

Visst har jag också både positiva och negativa åsikter gällande henne, ja genom det lilla jag vet via media, men alla har positiva och negativa sidor- ingen är perfekt- så är det!

Låt henne vara Gunilla Persson helt enkelt- låt henne vara sig själv! Sluta provocera och försöka få till underhållande förnedrings-tv i tv4-intervjuer som går ut på hennes bekostnad och där självaste Jan Guillou sitter och narrar henne. Han sjönk i mina ögon nu måste jag säga. Vad har han att göra med vad som egentligen hänt där på hotellet som hon blev utskickad ifrån- det undrar jag.. (och hur många kändisar har inte blivit utkastade från ett hotell av en eller annan anledning?)

Kontentan av det hela- skärp er för fan- har inte svensk media nånting annat att fokusera på än Gunilla Persson och hennes "negativa" egenskaper?

Nej, det här är tydligen svensk underhållande vuxenmobbing år 2012! Pinsamt!

 

Här är deras konversation från programmet;

Gunilla till programledaren: Det finns inget i mig som är elakt, tror du det?

 

Guillou: - Det tror jag, annars skulle du inte ha blivit utkastad från hotellet.

Gunilla: Du tror att det fanns anledning till att jag blev utkastad?

Guillou: – Ja, det tror jag. Det är väldigt svårt att bli utkastad från dyra hotell för att då blir de ju av med pengarna också. Någonting gjorde du.

Gunilla: Nej, jag gjorde absolut ingenting. Jag kan ju gå in på detaljer om du vill det.

Guillou: Det är meningslöst eftersom hotell Diplomat självklart har en annan version och de är inte här.

Guillou: På dyra hotell så tolereras både det ena och det andra. Det vet vi, så fort det är en rockgrupp eller artist i stan. Du har gjort något speciellt.

Gunilla: Ursäkta mig. Så du tycker att Diplomat gjorde rätt i att slänga ut mig.

Guillou: Det vet jag inte. Jag vet inte vad de hade för skäl. Jag tror inte på de skäl du anför. Det är knäppt, så kan det inte vara att det var för att det kom journalister på ett hotell, och det tål man inte på ett hotell. Icke. Det var inte skälet.

Gunilla: Erika blev sjuk och kräktes för andra gången.

Guillou: Det har man varit med om förut på hotell.

Gunilla: Jag trodde du var en trevlig person. Min mamma, hon har läst alla dina böcker. När hon kunde läsa så slukade hon litteratur och du var en av hennes favoritförfattare.

Guillou: Det kan tyda på att din mamma har bättre smak än vad du har.

Gunilla: Varför säger du det? Varför är du elak mot mig? Vad har jag gjort dig?

Guillou: Du sitter här och ljuger om det där hotellet och det retar mig lite.

Gunilla: Men jag ljuger inte.

Guillou: Jo....

 

Jenny Strömstedt: Jag tycker vi avslutar hotelldiskussionen där helt enkelt.

 

 

 

 


Min Lila period!..

..blossar i hela min lya.. och även Globen matchar inatt. Vackert konstverk med alla fina olika ljussättningar som vanligt! Kanske borde göra en fotoserie med bara foton på Globen, jaa- nu fick jag en idé...


Mr Lager och Jag!

Hade en galet rolig pubkväll med Ola för lite över en vecka sen. Saknat honom skiiitmycket! Nu har han och tjejen flyttat tillfälligt till Spanien i
3 månader och vi snackade om att jag kanske kan flyga ner i vinter och hälsa på en sväng. Skulle vara riktigt nice! Strosa runt själv och chilla och sen kunna hänga lite med Herr Lager och frugan när han inte jobbar. :) Well well, här får ni några snygga kort på oss när vi söp ner oss sist. Håll till godo!

hej hopp!

..och en bild på mig inne på toan på Oliver Twist..


Kvällsmat..

.. Falu rågrut med falukorv och
jalapenos, och en kopp honung och citronte- jättegott by the Way- och nya muggar köpte jag på Indiska häromdagen på rean. :) Jättehärliga att dricka ur och perfekt storlek.


Hösten i Stockholm.

Vackra färger överallt!RSS 2.0