Tro mig- vi har sett er ISIS- men det räcker nu!

Ja vad säger man en dag som denna? En dag i terrorns grepp? I våldets makt? Jag känner en viss oro, det vore konstigt om jag känner något annat- men jag är inte rädd. Faktiskt inte. Det som sker det sker, och människor fortsätter låta det ske.

Det vi kan göra är att börja visa varandra mer medmänsklighet, och sluta fördöma. Sluta fördöma människor för deras tro, kön eller hudfärg. Visa varandra mer uppskattning, förståelse och kärlek. Skapa mer jämlikhet. Samarbeta ihop- som dom människor vi är. Av "samma" kött och blod!

Det dådet som skedde inatt, och de tidigare dåd som skett över världen, är i grund och botten rädsla. Rädsla över att vi alla är olika och rädslan över att låta sig moderniseras och förändras. Utvecklas med tiden. Det är bristen på acceptans, och att vi människor har rätt till vår egen tro och det liv vi själva önskar leva. Rädslan för vad som kan hända.

Jag tror terrorister är oerhört vilsna människor med ledsna, svårt sargade själar. Såna som vill bli sedda- för att dom kanske aldrig blivit det förut..? Som verkar se, att tillhöra en terrororganisation, som sin enda utväg till slut, för att få synas och höras!? Lite som en sekt och gängmentalitet; "Gör vad som krävs så blir du bekräftad och älskad- då är du ett med vår "familj"..!? Detta bekräftelsebehov och kontrollbehov blir en samling av ondska, större än hatet självt.

Det är tragiskt och det är faktiskt här jag tycker Sveriges befolkning bör steppa upp och visa sig som en förebild. Att vi accepterar människors olika hudfärg, sätt att leva, se ut, vara och tro. Så länge inte tron övergår i våld mot oskyldiga människor!

Och apropå tro- tro mig, vi har sett och uppmärksammat er ISIS. Men det räcker nu- vi har sett nog!

 

***************************************'

Mina tankar går till de drabbade med anhöriga. <3 

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0