Dags att välja rätt väg!

En text här nere jag delar med mig idag, från Facebook. Några ord till människor jag tycker om som borde tänka till och gå tillbaka till sin familj, istället för att skänka sitt liv till ingenting.. Till alkohol och/eller till andra droger. 
 
Är det värt det? Är det värt att förlora allt fint man har? Supa bort varenda krona. Supa bor...t sig själv. Sluta lägga pengar på riktig glädje!? Fråga dig själv- dricker jag för mycket!? Sumpar jag mina relationer?  Sumpar jag en friskare kropp och ett friskare utseende? Sumpar jag chansen att leva ett drägligare liv? Du vet redan svaret, men du väljer the easy road genom att strunta i det. Sätt igång nu- det är aldrig för sent att ta itu med sina svagheter. Svagheter du dessutom knappast rår för, men väljer att självmedicinera bort. Det är en s t y r k a att våga och orka ta itu med något som gör dig s v a g! Men jag vet att ni klarar det om ni bara vill, vill tillräckligt mycket..Tyvärr inser jag mer och mer att jag är så jävla maktlös. Det är tungt. Oerhört tungt. Det går inte. Jag kan inte göra något, om ni inte själva vill, och det gör så jävla ont att bli bortvald, för det är faktiskt det jag och många andra blir, då allt kretsar kring ert beroende.. 
 
Här är texten jag vill att ni läser;
 
*************************************************************************
 
 
Hej Droger, beroende heter jag! Jag vänder upp och ner på dom flesta hem, river sönder alla familjeband, tar barnen ifrån er, och det är bara början. Jag kostar mycket mer än Diamanter, mer än Guld, och sorgen som följer mig är ett skådespe...l. Om du behöver mig, kom ihåg att det är lätt att hitta mig, jag är överallt, runt omkring dig, jag finns i skolorna, och i alla föreningar, arbetsplatser mm. Jag bor hos dom rika och dom fattiga med. Jag bor längre ner i gatan hos dig, och är kanske din granne! Min makt är övernaturlig. Prova, så ska du få se. Och OM du provar mig kommer du förmodligen aldrig att släppa mig. Prova mig EN gång, och jag kanske släpper dig, men provar du mig flera gånger, så är din själ förmodligen min. När jag styr dig, stjäl du och ljuger, du gör vad som helst bara du blir "hög". Kriminella saker kommer du också att göra, bara för att känna min närvaro, kommer att vara värt det när jag finns i dina armar. Du kommer att ljuga för din mor, stjäla ifrån dina anhöriga, med mera. Och när du ser deras tårar, borde du känna sorg/smärta.
 
Men med MIG glömmer du!

Ditt samvete, Din uppfostran. Jag blir ditt samvete, jag kommer att lära dig min värld. Jag tar barn ifrån föräldrar, föräldrar ifrån barn. Jag kommer att få dig glömma din tro och skrämma iväg dina vänner. Jag kommer att ta allt ifrån dig , ditt vackra utseende, din stolthet, och jag kommer alltid att vara med dig, vid din sida alltid. Du kommer att ge mig allt, din familj, ditt hem, dina vänner, dina pengar, Du och jag blir "ett" . Jag kommer att ta ifrån dig allt vad du har och när du inte har något kvar, kan du skatta dig lycklig om du har livet kvar. Om du hör röster skrika i ditt huvud då är det bara jag. Om du ser syner eller skakar okontrollerat ska du veta att det är bara jag som är hos dig. Jag vill bara att du ska veta att det är en gåva ifrån mig till dig, men sen är det för sent, du ser att du är underkastad mitt maktbegär, och vi kommer aldrig att skiljas, Du kommer att ångra att ha testat mig, dom flesta gör det, men nu är du min. Men kom ihåg. DU KOM TILL MIG inte jag till dig. Du visste vad skulle komma. Alla har sagt det , du har fått höra det åter och åter igen. Du hade/Har ett val Och du väljer/valde. Du hade kunnat sagt "Nej tack" och gått därifrån, Men nu har du träffat mig, Vad ska du göra? Jag tar gärna din hand och leder dig till fördärvet, ger din familj massor av sorg,och kommer att hålla din hand ända ner i träsket.
Jag kan ge dig och din familj mer smärta/sorg än dom flesta av oss skulle klara av.."
 
 
******************************************
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0