Avskyvärt och vidrigt!

Legat i sängen och kollat på Kalla Faktas granskning av Parken Zoo i Eskilstuna.
Det är rätt uppenbart att vilka lögner djurparkschefen än försöker med så ser vilken människa som helst klart och tydligt att Eskilstuna Zoo har brutit mot en massa regler och har en lång rad brister. T.ex hur dom inte bryr sig om regeln om att avlivade djur skall behandlas med empati och värdighet. Att dom avlivar friska djur som är menade att föröka sig och som dom säger att dom vill rädda.
  
Det är totalt VIDRIGT att se hur en VD och en chef sköter detta, förlåt- missköter menar jag...!!! Det är totalt VIDRIGT hur djuren bara ligger på en hög huller om buller, år efter år, i en frys och i containrar runt omkring.
 
Det här visar att djur inte betyder ett skit för många, åter igen!? Vad fan gör man på en djurpark om man inte ens kan förvara de avlivade djuren på ett värdigt sätt tills dom "kremeras"?
Tror dock inte det kommer bli bättre av att "vi" slutar besöka stället, även om jag förstår att det är extremt lockande för dom som brukar vara där. Min första tanke också, att jag aldrig skall besöka det stället
och gynna dom- men det gör nog det hela sämre när jag tänker efter, då deras ekonomi under tio år
gått back med 249 miljoner. Det som behövs är just fler besökare och mer pengar för att kunna få en bättre miljö och rätt insatser för djuren.. Vill man gynna djuren, som det hela handlar om faktiskt, och som säkerligen inte har nånstans att ta vägen om parken stängs, ska man nog hellre fortsätta gå dit trots allt.. Sån dubbelmoral av mig, men personligen tror jag nog det är det bästa ändå, även om det skär i hjärtat när jag inser det. :/

Känner sån avsky över hur dom behandlat djuren! Hur dom avlivat utrotningshotade djur som INTE var varken gamla eller sjuka, och som dom VISSTE var sterliliserade när dom tog in dom, alltså att dom inte kommer kunna göra bäbisar än hur många nya hanar dom tog dit.... Trist att det ska ta flera år för att få dom omplacerade i annan djurpark. Som en kvinna sa- låt det ta två år då- omplacera dom åtminstone innan ni skaffar hit nya djur, istället för att avliva dom på rad och det blir färre snarare än fler utrotningshotade djur i världen!
 
Ska det här kallas att bedriva djurräddningsprogram?

Suck. Usch, sånt här är tråkigt att se, särskilt i Sverige där man kanske ändå tror att lagar följs och kontrolleras någorlunda..
 
Dessutom får "vi" nu tänka på alla oskyldiga djurälskare som arbetar där och kanske
inte ens haft vetskap om detta. Som lever för djuren, som gör allt och älskar
sitt jobb. Vart ska dom djurskötarna ta vägen om det stängs ner och människor slutar gå dit?

Ja det är sannerligen många som drabbats av det här och kommer drabbas. Tycker synd om dom som är "helt vanliga oskyldiga djurskötare" då dom automatiskt också granskas ur allas ögon nu, fast dom inte gjort något illa. Tror inte alla på djurparken vetat om det här, då skulle nog hälften av personalen varit borta redan..
 
 
Här en vacker utrotningshotad Amurleopard som Eskilstuna Zoo ska försöka "rädda".. Hoppas verkligen dom ordnar sina brister där så att dom här underbara djuren får ett gott liv och att det kan bli tillökning i världen..
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0