I wanna be free!

Fick jordens panikångestattack inatt. Kunde inte sluta gråta. Kunde inte andas. Känner mig så less på allt. Vill bort, kanske utomlands, men alltså jag har inte orken. Kanske dumt att köpa en resa och sen sova bort en vecka, ungefär som i Santorini när jag åkte själv.

Vill hitta på något. Jag VILL så mycket, men energin ligger på 0,0. Suck! Vill ha ett meningsfullt jobb igen där jag känner mig behövd och uppskattad. Jag är så less på att isolera mig, har redan gjort det i över 3 år nu. Jag hatar det här. Inte ork för nånting.

Var på stan med Cindy i eftermiddags. Ca 3 timmar. Jag är så totalt slut nu. Känns som jag ska vika mig när som helst. Massor av folk i rörelse och så långt tänkte inte jag, det är mycket folk på stan på söndagar också trots att klockan var runt 17.. Det tar så på krafterna att bara vara runt människor med allt ljud och surr och ständig trafik brummandes runt omkring. Otroligt svårt att förklara som vanligt för den som inte varit med om det själv.

Vill vara frisk och inte begränsad. Jag vill vara fri..

Längtar efter nästa möte hos AF när jag ska få lite mer information och vetskap om vad jag kan göra härnäst och vilka alternativ som finns att fortsätta med. Det kommer ta tid. Vill inte acceptera det- men jag måste.. lyssna på min kropp nu! Det är extremt viktigt. Håller på att hamna i ett svart hål igen. Får inte ramla djupare. Måste hålla mig på ytan, måste..

Jag funderar på att ringa ADHD-mottagningen och be min nuvarande läkare om en remiss dit istället. Där har dom kunskap, "hjälpmedel" och vet hur det är, och är specialiserade på det. Man kan tydligen få hjälp med t.ex täcken och kuddar för bättre sömn.. Bolltäcken heter det, måste googla på det och se vad det är. Arbetsterapeuten sa att det har visat sig att "tyngre" täcken är bra för oss med sömnproblem och adhd, trycket gör att man slappnar av mer i kroppen tyckte jag hon sa, och det låter vettigt. Vi med adhd har en ständig stress i kroppen, då vi pysslar med saker hela tiden för att hålla hjärnan vaken, och det är jobbigt och det är därför vi ofta behöver mycket vila efter en s.k "enkel och simpel" grej för en frisk människa. Min klocka just nu säger att jag behöver 11-12 timmars sömn för att funka. När jag har jobb och mår bra brukar jag behöva ca 6 timmars sömn. Det är svårt att acceptera att mitt liv är så här och varit under en längre tid, men jag måste försöka, för min egen skull, för att må bättre, få in rutiner, och behöver jag det här just nu så behöver jag trots att en del har svårt för att förstå mig.

Det viktigaste är att JaG börjar förstå mig själv, min egen kropp och förbättrar mitt liv med dom verktyg jag har. Och jag ska samla på mig många verktyg så jag kommer behöva en stor verktygslåda! ;-)

Men jag måste ta det dag för dag nu. Det kommer ta tid, men jag måste acceptera det och få förståelse och pepp, annars kan jag inte leva. Och livet har så mycket att erbjuda som jag vill se och känna mer av!..








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0