Jag heter inte PÅlsson!!!

Tord Paulus kallade sig min farbror sig när han målade. Han är inte bara en lätt alkholiserad mångmiljonär och handlar med aktier, han är konstnär också, eller var; eller en gång konstnär- alltid konstnär kanske och har sålt över 3000 tavlor vilket är rätt bra jobbat!! Kommer ihåg hans tavlor, riktigt riktigt coola!! Jag talade om att något jag skulle vilja ha från farmors dödsbo är några tavlor från honom och då blev han glad såklart och lite brydd att jag kommer ihåg dom, såklart jag kommer ihåg dom, jag har ju själv hållt på målat i perioder sen jag var liten, och gick "extra-bild" under gymnasiet som tillval.. 5:a hade jag, så konstnärsådran ligger väl i släkten.. Men åter till saken.. Var visserligen 5 år sen farmor dog men nu först allt är avklarat med dödsbo´t, huset sålt, skogen avverkad, saker ut-auktionerade m.m. allt som ska göras när någon går bort.

Snackade i 2 timmar idag igen med Tord iaf och jÄvvvlar vad grejjor jag fick gjort samtidigt!! Måste varit p.g.a solen eller att han tjatade hela tiden om att jag ska veta att det inte är något fel på mig, även om jag är familjens svarta får och även om jag är annorlunda/känner mig annorlunda, något han alltid också varit bland pappas syskon och familj.

Well- fick iaf massa gjort samtidigt som jag snackade i telen- snacka om att jag är en kvinna som kan göra hundra saker samtidigt!! =)

Dammtorkade i fönstren och tv-hyllan, sköljde växterna, tvättade plastväxterna, diskade 6 blomkrukor+2 ljuslyktor och övrig disk. Sen rengjorde jag praktiskt taget hela kylen och frysen- väldigt väl behövligt upptäckte jag, kylen var fan vidrig- kanske att ta i- men äcklig iaf.. Okej, sen tog jag bort katthår från möblerna, rensade lådan och grejjade med massor av andra saker.. Allt det hann jag med och 2 timmar bara rann iväg.

Min farbror är högst troligt bipolär han också. Trivs bäst på natten, har svårt för att låta andra tala till punkt och lägger sig i mitt i andras samtal. Han är alkoholist (många med "bipo"-bra "smeknamn" förresten-det ska jag börja med- självmedicinerar då det förekommer mycket ångest och depressioner varvat med mani/hypomani i vår sjukdom, man känner sig annorlunda, svarta fåret m.m m.m listan kan göras lång...)Antar att det ligger i släkten, och likheterna kan göras många. Nattuggla, kan vara uppe dygnet runt, men är samtidigt trött.. pratar oavbrutet.. m.m m.m. Har känts rätt kul att snacka med honom, då jag känner igen mig mycket i honom, något jag inte kommit på förräns nu riktigt..

Gillar efternamnet Paulus, även om han heter Paulsson egentligen- precis som mig, och när jag var yngre funderade jag många gånger på att byta efternamn och hade då Paulus i tanken då min farbror kallade sig för det, då jag är så jävla less, och alltid varit, på att folk säger; PÅLSSON- Jag heter inte PÅLSSON jag heter PA UL SSON..!! Verkar vara jääävligt svårt för folk att förstå på vårdcentraler, och alla övriga ställen där jag blir uppropad, eller tilltalad vid efternamn.

Okej åter till saken igen; Ibland är det bra att kära farbror ringer- fick asmycket gjort och många filosofiska tankar utbytta!!

OCH- vem har sagt att man måste vara på ett visst "normalt" sätt??
Jag är jag- och du är du- och ingenting ska eller kan ändra på det. Kom ihåg det- trots vad nu samhällets s.k utstakade "normer" säger!!


Shit jag är verkligen lite hypoman idag. Iom att jag varit vaken sen 9:30 och hållt igång hela dagen, rätt pratig är jag också och känner mig inte trött än trots att jag yrt runt som ett yrväder, så kan man nog kalla det det. Men jag mår bra, jag har faktiskt mått bra sista dagarna, och kommit upp någorlunda i tid nu i 3 dagar- känns underbart!! Att solen varit framme hela dagen har nog också gjort sin del såklart. Jag har nog och kommer nog alltid ha känningar/trötthet av årstiden vinter, tyvärr, men nu börjar det våras and I lööv it!! LÖV hajjade ni!? haha vad rolig jag är.. tra la LA la Laaa!!

KRAM o HEJ! =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0