Ska det vara så JÄVLA svårt med lite EMPATI?

Gjorde ett inlägg i ett forum angående bidragsfusk m.m. En person som tycker att det finns så mkt "låtsas-sjukdomar" och påpekar indirekt psykiska åkommor..

Mitt inlägg; ---väl talat bove, broken string och miss me.. kan inte annat än hålla med för jag vet vad ni pratar om mkt väl! Och ingen annan än vi skulle säkert mer än gärna ha ett jobb, ett mkt mer socialt liv än en isolering i hemmet etc etc.. Larvbrud; "lediga" på heltid är nog lite missformulerat tycker jag själv. i dagens samhälle måste man tyvärr vara "frisk" för att orka vara sjuk...... FK, papper, samtal, terapi, sociala jobbiga situationer, och som Broken String sa, bara att träffa nya människor (när man nu har orken) och känna frågan; vad jobbar du med? Allt handlar tydligen om jobb jobb jobb, men om man inte jobbar då, är långtidssjukskriven? personligen känner jag alltid en skuld för att jag inte jobbar, något jag verkligen inte önskar vare sig mig själv eller nån annan, men jag är också på väg upp ur skiten.. och längtar något oerhört över att få vara lycklig, nånting jag aldrig varit i hela mitt liv tyvärr p.g.a vissa omständigheter.

hur skulle ni själva må om 3 i din närmaste omgivning lider av obotlig cancer + egen depression + ett sexuellt övergrepp + ett avslut med en partner.. osv.. Jag lovar att alla behöver en läkningstid, vare sig det är psykiskt eller fysiskt. Tyvärr skall man behöva skämmas om man är psykiskt sjuk fortfarande år 2010, tragiskt men sant, och NEJ det är inget påhitt med kronisk trötthet, deprssion etc.. Ett benbrott, ett brutet ben, diskbråck är sååå accepterat och människor har lätt för att förstå, men vem förstår nån med en psykisk sjukdom? Jo bara vi som varit/är med om det.. Tyvärr!

Kommentarer
Postat av: Cindy

Det är nog så att bara de som är drabbade verkligen vet hur det är att leva med psykisk sjukdom. Men vill förstå bättre, så läser lite på nätet på det. Kram

2010-02-08 @ 13:10:38
URL: http://glitterskatan.blogg.se/
Postat av: Puman Cissi



Go Sara, Go Sara, Go Sara!



2010-02-08 @ 16:19:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0