Fakta om S.A.D & Ljusterapi

S.A.D (seasonal effective disorder) orsakar symtom som;

 • Nedstämdhet
 • Extrem Trötthet
 • Sömnstörningar
 • Koncentrationsbesvär
 • Sötsug
 • Viktökning
 • Huvudvärk
 • Irritation

 • Om du känner någon som är drabbad eller du själv känner att du kanske lider av detta, och gjort minst några år i följd så kan jag rekommendera dig att gå till Dr Urban Södergren på Quality Care som har sitt kontor på Riddargatan 16, Östermalm, Stockholm. Han är specialist inom allmän psykiatri och vinterdepression/vintertrötthet, och det är endast genom besök hos honom du kan få tid för att prova ljusterapi på Solna Wellnes Center. Han är ansluten till försäkringskassan så det kostar som ett vanligt läkarebesök, och när du har frikort så går du gratis som vanligt..

  Fakta om ljusterapi:

   

  Ljusterapi och goda levnadsvanor

  Forskning och erfarenheter bland användare visar att regelbunden motion och nyttig kost tillsammans med ljusterapi hjälper till att upprätthålla en god dagsform.  På Wellness Center i Solna kan du kombinera ljusterapin med cirkelträning i vår styrke- och motionsstudio.


  Verkar via ögonen

  Ljusstudion på Wellness Center vid Turkosen - Solna Centrum är uppbyggd tillsammans med medicinska experter inom ljusterapi. Ljuset förmedlas först till ögats näthinna och sedan vidare via synnerven till hjärnans ljuskänsliga del (den suprachiasmatiska cellkärnan) som spelar en mycket viktig roll vid kroppens rytmreglering.


  Behandlingen

  Varje behandlingstillfälle är 2 timmar. För att ett optimalt resultat ska uppnås rekommenderas att man genomför minst 10 ggr i följd. Ljusstudion är ett stort, vitmålat rum med speciella dagsljuslampor och du väljer själv om du vill läsa, lyssna på musik eller bara slappna av.


  KRAM till er alla som har en jobbig höst och vinter och som lider av S.A.D!!

  Jag kan bara säga att jag vet vad ni går igenom och varje dag är en ny prövning..

  (och till alla kära vänner och alla som jag känner vill jag bara säga att jag vet att jag är dålig på att höra av mig vintertid, jag är mycket mindre social, ibland får jag telefonfobi och orkar inte ens svara i telefonen, men ni vet ju varför, och jag hoppas ni förstår, även om ni inte vet hur det känns.)
  Nu måste jag vila. Vi hörs!
  Kommentarer

  Kommentera inlägget här:

  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback
  RSS 2.0