semestertrippen

Så var man alltså hemma i storstadsdjungeln igen då.

Åkte till östersund förra fredagen den 7:e. Satt i en grymt varm tågvagn i nästan 7 timmar och när jag kom fram kände jag mig som en svettig gammal illaluktande gubbe, ja, jag tror dom känner sig så iaf.. usch vad hett det var på tåget. Som i en bastu.

På tågstationen kom inte bara Linda och mötte mig, utan även Sandra med dottern Hanna- så sööt, och Agnetha kom förbi när hon hade rast från ”pirren”. Trevligt välkomnande måste jag säga. Kände sig som hemma igen, fast ändå inte.

Gick runt på stan en sväng och släpade runt på min knaggliga dragväska, till slut så satte vi oss på en bänk och Sandra for hem efter ett tag. Jag och Linda satt och snackade och tittade på människor. Träffade på Arttu där på gågatan, det var kul att se han, passade på att stjäla en kram också. Sen intog jag en kebab med ris å stark å vitlökssås.. Mmmmmmmmm vad jag har längat efter dig min kebab! :p

Åkte sen hem till Linda efter en shopping på bolaget. Fräschade upp oss, tog två glas vin med lite cider och sen gick vi till Odensala sportfält för att spana på hennes strul som dömde i fotbollscupen där. Träffade han och sen gick vi till busskuren och åkte in till stan. Efter att ha besökt Bishop´n arms eller vad det nu heter och O´learys, båda ställena lika dö´a, så hamnade vi på Mark Twain som även det var dött.. men efter ett tag, en öl och en cider så kom det massor med folk och vi började dansa och fula oss med allt och alla och hade riktigt jäkla skoj där. Träffade en ”alcazar-kopia” som jag var lite halvelak mot.. jag var tvungen att härma honom.. för han dansade sådär bögigt, speglade sig hela tiden samtidigt och slog händerna mot låren.. yeahjj. haha. kul var det iaf att se på och härma..

*elaka fulla sara* hihi

Drog sen förbi och käkade langos, jammie. smaskens smaskens å sen nattbussen hem. Linda hoppade av hos strulet och jag åkte hem själv.

Dagen efter drog vi in på stan och shoppade loss, jag, Sandra och Linda. Trevlans värre. Åkte hem med alla nya läckra kläder, svidade om och Sandra kom över. Beställde pizza med bea från Reveljen, oj oj oj. Det var också efterlängtat må jag säga. Sen kom Agnetha, Cindy och två kompisar till Linda som heter Selma och Jasmine. Hann inte sminka mig själv knappt så var ruljansen igång och jag fick både leka frisör och sminkös som vanligt på halva festen. Alltid ”skönhetssalong” när jag är med. hihi. Både frivilliga och ovetande fick sig ett svep med min sminkborste vare sig dom ville eller inte. Jag klarar inte av att se nån som sminkar sig, men helt FEL.. så jag måste rätta till och säga till. ;-) sen var alla nöjda och glada!

Drog på Marité, vi stod på gästlistan till å med för Cindy har nån kille där som raggar på henne, så det var ju bara att utnyttja. Great! Kom in vid 23, gick på toan, dansade lite, träffade Henke Johansson, mitt gamla strul från förr, träffade kusin Sandra som jag vart så förvånad över att hon var på krogen..haha..hon är ju bara ”23” nuförtiden.. Fast man tror dom är 12 fortfarande..haha. Sen gick vi upp när dom öppnade övervåningen. Tog nån cider, hånglade med Linda och Agnetha och väckte uppmärksamhet... (trevligt, jag drar snart igen tänkte jag. ;-) Who cares? ) Sen träffade jag på Henke igen och Erik min gamla klasskamrat från Bräcke. Stod och snackade och vips så var klockan 01,45 och jag tänkte det är lugnt att gå ut med Henke en sväng å hångla... för dom stänger inte förräns 3.. men jUST ja, nä dom stänger ju 2 i östersund.. Så jag å Henke sa hej då eller nåt å gick ut och satte oss på kajen eller vid ett litet hus vid vattnet. Satt och snackade hur länge som helst, inget hångel, men han värmde mig lite för det började bli kallt där.. Jo, han är ju stadig nuförtiden, har varit ihop med nån tjej i 4 år fick jag veta, attans, jag som trodde vi skulle hångla, han SA ju det. Troligen bara för att locka med mig.. haha. Jaja, det var jäkligt trevligt iaf att ses efter alla dessa år och höra vad han haft för sig och så. Kl 4 insåg vi att det blev kallt och det började bli ”sent” så vi gick upp mot taxistället och inte kom det nån taxi så jag började gick mot Odensala-hållet, Henke hängde på trots att han bor åt det andra hållet.. och har en tjej som väntar hemma.. Jag sa;

-Du behöver inte följa med mig, jag går hem, jag är inte rädd här.
-Jo, men jag är rädd om dig!!

Han sa hela kvällen att han är sån seriös kille nu och gentleman, och det måste jag säga att han var. När vi kom till pizzerian Diana så satte vi oss på en bänk och sen så vifta vi in en taxi, trodde han skulle åka hem, men då fick jag åka med ända bort till Linda och sen så vände han och åkte till Lugnvik. Schysst. Gentleman. ja. Å han är lika söt som förr, även om jag diggade dreads mer än nu som en svensson med Lacoste-piké och lacoste-dojjor och kortklippt. Men han förbli alltid söt och go.

Well well. Kom hem till Linda som var hos tommy igen, och käkade kall pizza med bea, muumma. Sen slocknade jag vid 6-tiden.

Dagen efter så drog jag till Sandra och kollade på film och busade med Hanna. Klappade katterna och svullade chips och mjuk kaka som Freddes morsa gjort. jammie* Kul att se vart dom bor nu i hooden. Sandra skjutsade hem mig, och tommy skjutsade hem Linda så vi möttes hemma hos Linda. Satt och myste i soffan med levande ljus och snackade förhållanden och tjejsnack i allmänhet.

Måndag och dags att åka till Bräcke. Lite frukost och snack och sen adjö-kram. Tårarna var på god väg och det blev ett känsligt ögonblick att lämna ”min Linda”. Vi vet allt om varandra och är närmast närmast och har både haft kul och jobbigt tillsammans genom åren, vi har nog känt varandra nu i kanske 10 år snart. Det känns alltid jobbigt att lämna en sån nära vän för att åka igen..

Kom till Bräcke vid 14,30 och mamma kom och mötte mig. Vi gick och handlade och köpte kotletter och mamma gjorde potatisgratäng med ädelost och grädde. Mums. ( Fan vad jag skriver mycket om mat hela tiden.. jag vet..) Sen blev det en tur till syrran, maken och barnen. å OJ OJ vad LEA växt sen 4 månader. Det går verkligen fort. Nu går hon omkring, säger mamma, pappa, titta och tutte. Såå söööt. Bedårande. Man blir lätt sugen själv på en liten en.. men men.. så länge man inte har nån kille så går det ju inte.. ;-) å andra sidan undrar jag också om jag verkligen vill ha barn, vilket otrooligt ansvar, vilket jobb..

Well Bräcke var käka, träffa mamma, syrran, ungarna. Busa, leka, käka massa mat och tusen mackor. Mamma ska ju göda en till döds typ.

Igår var det dags att åka hem, på dagen åkte vi till östersund på sjukhuset med mamma som skulle få svar på knölen hon opererat bort på halsen. Tur nog var det inte nån cancer. *puh* för då hade min värld gått under, det vet jag. TUR. Så en glad mamma, syrra, Wilma och jag gick ifrån sjukhuset lyckliga över livet. Åkte förbi ÖB och sen på Kebab House för en sista kebab.. hehe. sen en sväng till Rusta å bolaget. Hem till bräcke, skjutsa hem syrran å Wilma å Ulf bjöd på en bärs, sen hem till mamma som bjöd på några glas rödvin sen packa å ta tåget mot sthlm. Tur man blir trött på rödvin.. jag sov nästan hela vägen hem till Sthlm. Iofs hade jag ju varit uppe också och busat och varit lite barnvakt till Lea den bedårande.. så då blir man ju också trött. Väl hemma i Sthlm kändes det lite tomt efter att ha träffat alla vänner och familjen, men ändå skönt att vara hemma och träffa mina ”bäbisar” igen. mjauuu.

Agnetha och Cindy kommer ju snart ner hit om några veckor, det ska bli kul, och sen kommer mamsen, syrran, wilma och Lea ner i början av september.

Vi ses snart igen kära vänner och familj!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0