I´m sick of being sick!

Åh vad trött jag är på att vara trött, och vintern har bara börjat. Eller nä, hösten kallar jag den fortfarande så länge det inte kommit snö. När snön kommer är det vinter. Hoppas verkligen den kommer snart, då blir det ljust ute, nu är det mörkt, grått och kallt. Tappat ork och lust och känner mig grinigast av dom mest griniga, vilken är en förjävlig känsla. Minsta lilla som går fel förstorar jag till ett stort problem och därmed en massa onödig energi och negativitet.

Var hos läkaren igår. Det gick bra. Fick en massa sagt och gjort och ska åter igen göra lite ändringar i medicineringen då jag får så mycket biverkningar. Ska sluta med min stämningsstabiliserande medicin och istället bara köra på dom antidepressiva och se hur det funkar. Kan ju låta dumt, särskilt när jag är så här lättirriterad, men faktum är att jag kände en rätt stor skillnad, och då till det positiva. Bl.a kände jag mig mer fokuserad med bättre minne, tappade mitt enorma sockersug och fick mindre svettattacker- vilket varit ett stooort handikapp när jag vistas bland människor, Var utan medicinen i 9 dagar, ofrivilligt. (Strul med apoteket och lager) När utsättningssymtomen kom då bara rann svetten av mig igen och då insåg jag att det är en av dom medicinerna som ger mig vallningar. Fick även klarare syn istället för dimsyn, då slemhinnorna blivit fuktigare, med mycket mera. Frågade därför läkaren om jag inte kan ta dom när jag känner en hypoman period börja, istället för att ta dom mot depression som jag redan har en annan medicin för och hon tyckte det var en bra tanke och att jag ska prova det.

Som vanligt får man forska i allt på nätet själv. Nyttigt men även energimässigt väldigt krävande då en läkare är den som borde komma med förslag till förbättring och lyssna på min beskrivning av alla symtom, istället för att jag själv måste söka upp medicin och fakta och förslag hela tiden. Min kropp kan hon dock aldrig känna, det gör jag ju bäst själv och jag antar att det är det bästa sättet därför att söka själv och verkligen vara uppmärksam på förändringar både psykiskt och fysiskt. Det kan hon faktiskt inte göra. Dock söker jag lite mer engagemang från sjukvården och det talade jag om. Den här gången fick jag iaf ett väldigt bra möte och kom ihåg alla frågor och synpunkter jag hade innan mötet, vilket jag oftast inte gör, då jag känt mig okoncentrerad och ofokuserad.

Tur jag har motivation att försöka ändra mitt liv. Now or never! It´s time!

Angående motion så har det blivit lite den här veckan. Bara en långpromenad so far till Hökis, men en är bättre än ingen. Bestämt mig för att jag inte ska racka ner på mig själv när jag inte orkar. Jag har trots allt en uttalad vinterdepression som jag upplever varje år och den skiten är inte lätt. Apropå det har jag legat i sängen/suttit hela dagen i dvala, eller ja, sen kl 14. Tänkte gå ut på promenad, men det stormar och jag känner ingen ork. Dessutom är mobilen fucked up och utan musik i lurarna får jag inte samma push att gå. Det är alltid lättare med riktigt härlig housemusik som jag kan skutta fram till. Riktigt tråkigt att promenera utan.

Nåväl. Nu har jag segat nog! Nu s k a jag gå iväg på Ica och köpa kattsand. Rasta min Dramaten lite. Försöka undvika godishyllorna.. (Något annat jag märkte skillnad på förresten gällande medicinen jag ska sluta med, Lamotrigin, är att när jag åt den hade jag sånt sjukt sug efter allt. Efter att jag var utan i 9 dagar kände jag att jag knappt hade något sug alls efter en massa skräp. Skönt! Sen hjälper ju min Fluoxetin till, vilken tar bort sug efter att "hetsäta", överäta. Så nu vet ni det!)
 
Det visar sig vad som blir bäst, med eller utan "lamo". Vill kunna leva mitt liv med så låg dos som möjligt av medicin, men fungerar jag inte utan dom så tar jag dom givetvis. Skitsamma, nu ska jag gå, har fastnat i soffan fullkomligt..

I´m sick of being sick- så jag s k a bli frisk och jag s k a försöka så gott det går att tänka i positiva banor! =-)

God Afton!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0