Spottstyver!..

Tog mig iväg på Iris igår, och var där 12.15. Nöjd när jag gick hem. Planerade in att träffa Cindy och att hon skulle komma hit på fika runt 18, men sen blev jag helt slut efter promenaden hem. Kände mig kokhet och febrig igen så jag ställde in det. Är inte speciellt kul heller för henne att komma hit då jag inte orkar vara social och sitter som en mumie. ;-)

Idag känns det lite bättre i halsen. Äntligen, även om det gör ont fortfarande känner jag ingen feber, och det är viktigt. Nästa vecka sker min ögonoperation och då får jag absolut inte ha feber! Hoppas hoppas verkligen nu att jag kryar på mig. Blir till att vila hela helgen, vare sig jag vill eller inte. Oerhört fint väder ute idag. Än så länge har jag bara sorterat lite papper, käkat yoghurt med rågfras, druckit en kopp kaffe och två chokladbollar som jag skulle bjussa på till fikat igår.

Ja ja, det var det. Har inte så mycket att tillföra mer. Jo, förresten, ringt FK och bett dom skicka hem ansökan om Högriskskydd och Handikappersättning. Genom handikappersättning kan jag söka bidrag för att t.ex kunna köpa ett "bolltäcke" eller kedjetäcke- finns olika namn på dom. Dom hjälper när man har sömnproblem och adhd. Kroppen blir inte lika rastlös och orolig när man har ett täcke som tynger. Och det stämmer! Har ett hyfsat tungt täcke, och nu när jag fryst på nätterna har jag lagt på mig två täcken. Känner att jag somnat lättare med två tecken och tyngd. Häftigt hur kroppen fungerar ändå! Högriskskydd är till för att man ska slippa karensdagar då man ofta är sjuk och har en eller flera sjukdomar/diagnoser som gör att man ofta är borta från rehabiliteringen eller när man jobbar. Detta gör att det är en jättebra grej också när du får jobb i framtiden, då arbetsgivaren inte behöver betala ut karensdagarna. Det står FK för. Hittade väldigt trevliga personer på FKs kundservice idag. Inte så vanligt. Oftast känner jag att dom inte har tid med en och bara är stressade.

Så nu väntar jag på papprena som jag ska ansöka på. Ska även ringa AF för att höra om jag kan får någon reseersättning i samband med aktivitetsstöd. Det blir riktigt tight om pengar nu när jag börjat betala för att åka ist för att planka. Ändå så går jag oftast dit och hem, men ändå. Jag behöver åka kommunalt för att träna mig på social integrering och som det är nu så åker jag ofta bara i "nödfall" om jag behöver handla lite mer mat eller träffa vänner. Ja det blir så när man inte har råd. Det är alldeles för dyrt med kollektivtrafiken i Stockholm! Förstår inte varför arbetslösa eller sjukskrivna får åka på reducerat pris, när förtidspensionärer/handikappade och pensionärer får det. Vi/Jag är minst lika fattig som dom eftersom jag får ut så lite pengar i a-kassa och dagarna dras bara av mer och mer. Frågade FK om mitt bidrag sänkts, och ja, det har sänkts till 70% av berättigad maxpenning eller vad man ska säga, och om 55 dagar sänks det till 65%. Och då är det inte roligt att leva. Pengarna man har då är ungefär till mat och det nödvändigaste tyvärr. Att köpa en tröja för 199;- känns dyrt. Så ska det inte behöva vara. Dock säger jag som jag alltid säger; jag har mat på bordet och tak över huvudet så jag ska inte klaga faktiskt. Finns så många i världen som har det sjukligt mkt värre, dom har en spottstyver mot för mig och många andra som klagar i Sverige.

Nej, nu blev jag trötter! Ska käka några ostrullar med smör i, lite tomater och kanske spela en runda betapet!

Hej hopp!

Kommentarer
Postat av: Linda

Tror isf kedjetäcke är att föredra iom tyngden, bolltäcke är ju mer fluffigt och lätt liksom.

Hoppas det går vägen=)

2013-03-08 @ 03:28:29
Postat av: Saris Leopardis Her Self

Det var Annie som sa bolltäcke, att det är tungt, men kanske finns olika!? Cindy som har äldre som använder kedjetäcke. Vette fan jag! :-)

2013-03-08 @ 18:08:08
Postat av: Saris Leopardis Her Self

Googlade nu. Bolltäcke och kedjetäcke går att få i olika tyngder. Funkar tydligen väldigt bra för människor med olika psykiska problem, ADHD, GAD, autism, sömnproblem, och demens med mycket mera. Det SKA provas pronto! =)

2013-03-08 @ 18:28:29
Postat av: Linda

Jo jag vet, pratade oxå om Annie med det. Fast kedjetäcke med järnkedjor lär ju vara tyngre ändå, fast de fyller kanske bollarna med sand isf.

För egen del skulle jag föredra kedjetäcke, men man har ju möjlighet att prova vad som känns bäst.

Håller tummarna.

2013-03-11 @ 19:40:18
Postat av: Saris Leopardis Her Self

Det är ett ämne inuti bollarna som gör att täcket blir tungt när det värms upp då man använder det fattar jag det som när jag googlat. Finns säkert olika. :)

Tack. Ska kolla upp det när jag får lite ork.

2013-03-13 @ 16:47:54
Postat av: Pernilla

Hej Sara!
Jag fick efter många månaders kö här på psyk pröva 2 veckor med boll och 2 veckor med kedjetäcke för mina sömnproblem, har i alla år faktiskt trott att de skulle hjälpa mej, men tyvärr blev jag besviken. Jag fick mest bara panik och kände mej kvävd. Båda täckena är tunga, tror boll vägde 8 och kedje-11 kilo. Men det finns olika, boll var mera "rymligt" medans kedje mer "tajt". Tydligen var jag ovanlig som inte blev hjälpt ett enda dugg utan det hade motsatt effekt på mej. Men innan du köper ett, pröva vilket du tycker känns bäst, för billiga är de inte. Jag fortsätter mitt sömnlösa liv med högar av piller för att ens kunna somna och få sova 3 timmar/natt. Täckena var mitt sista hopp...skriv här i bloggen hur du upplever dom sen! Kram

2013-03-16 @ 11:56:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0