Ännu en bokstavskombination. S.A.D

Idag ska jag hämta ut mina starka D-vitaminer och B12 och hoppas på att må bättre!
 
Kroppen får inte i sig D-vitaminer under vintern om man inte pressar i solarium eller ljusrum t.ex. Det rekommenderade dagliga intaget ska vara detta, eller mer, beroende på hur vintertrött/deppig du är...
 
Och vitamin B12 kan minska stress, ångest och depressioner tydligen. Var noga med att kolla upp hur mycket och vad dina vitaminer innehåller. Ofta kan du äta en högre dos än angivet, speciellt på vitamin D!!
 
Nu JÄVLAR ska det här kureras ännu en bokstavskombination jag haft "turen" att få; SAD- Seasonal Affective Disorder- och haft så länge jag kan minnas och det har blivit extremt dåligt sista åren. Och det är precis som det låter förbannat SAD att ha skiten.. Blir sjukligt trött och helt orkeslös med andra ord, går inte att beskriva HUR trött man blir, iaf jag, aggressiv, lättirriterad, får ett enormt kolhydrat och sockersug... 
 
Hoppas på att detta ska hjälpa till på vägen. Höjt mina Concerta nyligen då det hjälper mig under vintern tur nog. Dom senaste två åren har jag iaf orkat leva vintertid, sen jag började åt dom, kämpat varje vinter, innan dess kunde jag sova 20 timmar av 24 varje dag. Då kan ni kanske ana lite vad extrem trötthet innebär? Oerhört handikappande! Dessutom får jag mer ångest och känner av social fobi igen, kan sitta inne flera dagar i rad om jag inte har något jag absolut måste göra, och när jag ska göra nåt är det väldigt svårt för mig att ta mig iväg. :( Så det här är SKITBALLE verkligen!!)
 
Adjöken.
 

Kommentarer
Postat av: Linda

Hoppas det fungerar. Jag äter B75 som jag beställer från vitaminvaruhuset och det har funkar sedan i juni men sedan jag fick infektionen har det slagit ut allt igen....men jag hoppas på bättring.
D-vitaminerna har jag bara ätit en kort period och det har ju vart under infektionstiden så svårt att veta.

Men svårt att veta, men så värt att prova!

Trist med SAD men skönt att veta att det roligen går att göra saker och ting uthärdliga. Själv har jag GAD oxå.

Kram

2012-11-21 @ 21:05:53
Postat av: Saris Leopardis Her Self

ja man kan ju alltid hoppas! Vad är GAD?

Alla dessa jävla bokstäver du vet.. ;-)

2012-11-22 @ 13:53:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0