Bullar och bitterljuvt.

Trött trött.

Mamma och Wilma har varit här i 5 dygn så nu är man rätt sliten. Fem dagar blir alldeles för mycket tid med mamma även om det känns taskigt att säga det.. Efter ett dygn höll jag på att få ett psykbryt och tog med henne ut på balkongen och sa att vi får fan skärpa oss båda två, å inte tjaffsa om så jävla mycket småsaker, särskilt när Wilma är med. Det blir så himla lätt negativ stämning fast vi tänkt ha några trevliga dagar ihop på hennes å min lediga tid..

På ett sätt är hon världens bästa mamma, och jag tycker om henne såklart, men samtidigt så kan jag ärligt säga att vi aldrig gått ihop speciellt bra. Vi är lika tjuriga båda två, så det blir tjafs för ingenting mest.. Mammor ni vet.. Jag får inte köpa lättmjölk för det är farligt, hon berättar att jag måste dammsuga precis efter vi kommit hem efter en heldag på gröna lund, lägga upp mina alldeles för långa gardiner, ta ut soporna, klagar på katthår fast hon gullar med katterna stup i kvarten..Talar till mig som om jag är 15 år fortfarande trots att jag i själva verket bott och klarat mig själv sen jag fyllde 16.. Sen så ska hon hetsa med allting. Innan jag knappt vaknat och klivit upp så ska hon t.ex ta reda på vad vi ska äta till middag, vart vi ska handla, vad vi ska handla, fråga vart jag har ett papper å penna så hon kan skriva upp det vi ska handla, och hon förtydligar att vi ska handla grädde och "riktig" mjölk, innan jag alltså ens kommit upp ur sängen och fått vakna till.. Bara för att mamma kliver upp kl 6 varje morgon betyder det ju inte att jag har lust med det bara för att hon är här.. Sen har hon en förmåga att fråga samma fråga sjutton gånger och säga VA? när jag svarar fast hon har hört svaret, och såna enerverande saker.. Ta det lugnt- en fras jag använt en miljon gånger kanske under mina 30 år med min mamma.. puh* Stressigt värre alltså.. Mammor jag säger då det..

Och nu är jag helt slut och uttömd på min energi och mina nerver, även om det på ett sätt känns tomt också när dom åkt hem.. Wilma ringde från tåget och saknade mig redan och mamma sa tack för att dom fick komma, trevlig midsommar och godnatt. Ja jag säger då det. Bullar, fetmjölk å bitterljuvt är livet tillsammans med mamma. Önskar vi kunde ha en helt underbar smärtfri relation utan tjafs som vissa har till varandra, men riktigt så är det ju inte tyvärr. Mycket har hänt i vår familj och det har väl satt sina spår, och dom spåren är svåra att radera, även om jag skulle vilja, och säkert mamma med..

Men visst har vi skrattat också dom här dagarna, det har vi, som sagt, bitterljuvt..

Nu ska jag återta sängen som varit ockuperad tills idag-den ska äntligen bli min igen..


Kommentarer
Postat av: Jessica

haha det där låter PRECIS som min mamma

2007-07-01 @ 18:36:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0