Två ljus i mörkret.

Ja påsken kom och den gick, lika fort som något annat går när dem kommer :)

Åkte till Bräcke och hälsade på Löjliga familjen eller ska man kalla den härliga familjen, ja i vilket fall så är den väl allt det på olika sätt precis som det brukar vara.

Mamma hade såklart tagit sig en påskhutt ur vinboxen när jag kom hem och vinglade på med påskmiddagen som Syrran, Ulf å Lea snart skulle få dela med oss. Läget var stabilt men jag gillar inte när mamma är full när jag kommer hem mitt på blanka dagen. Vem skulle gilla det? Middagen gick, mamma vart frusen och gick och lade sig, så jag hängde med syrran å dom andra hem till deras nybonade hus. De har renoverat vardagsrummet och hallen och byggt ett helt nytt rum till Alicia, måste bara säga att det var grymt fint, fräscht, jätteluftigt och underbart. Tyvärr hade inte soffan anlänt än som dom beställt, men för övrigt såg det kanonfint ut. Lätt avis. Så snyggt när allt går i samma stil och är så matchat men ändå inte övermatchat om ni hajjar. Vitt och mörkt grått och svart med silverljusstakar här och där, ja total skillnad mot för förut. Dessutom hade dom köpt en ny dammsugare som jag tog några varv med å provkörde, jag börjar gilla att dammsuga.. iaf med en sprillans ny dammsugare på ett sprillans nytt golv. :) Tror jag ska köpa likadan för den var jättebra, en philips för 2 papp, dyrt men ändå värt det, särskilt när man inte tål damm särskilt bra som mig.. och har två hårbollar som hårar nåt enormt så här på vårkanten.. Efter en provtur och fjant med dammsugaren, ja moster måste bara toka sig jämt ;) å Lea tokskrattade när jag for runt och juckade med dammsugaren, så gick jag hem till mamma som vaknat upp ur dvalan. Kollade på en film om kärlek, riktigt bra, sen somnade jag på madrassen på golvet, och mamma hade gått och lagt sig för flera timmar sedan. 

Söndagen började med en panikattack, gråt och allmän trötthet på vad alkohol ställer till med för jävla skit jämt i släkten.. Pratade ut med min lika ledsna mor som kände sig skamsen för att hon druckit när jag kom, men jag vet ju att det är ett beroende, ett jävla skitberoende som jag önskar hon kunde blåsa bort som ett torrt löv på asfalten.. Tyvärr vet jag även att det inte är så lätt.. har aldrig varit och kommer förmodligen aldrig bli. Alltid lika jobbigt att stiga av tåget och aldrig veta.. hur helgen kommer bli. En mamma med alkoholproblem som hon inte låtsas om, en pappa som mist körkortet p.g.a alkohol i blodet och inte kommer och hälsar på i påsk heller när jag är hemma.. Så jävla less på allt och tårarna bara sprutade. Hällde ut resten av vinet i boxen och en 7.2:a i slasken under viss "förståelig" protest från mamma, men som jag struntade totalt i.. Vips så var problemen ur världen.. alkoholen i slasken..iaf för den här gången. Mamma har blivit mycket bättre med åren, skärpt till sig, men ändå så var hon tvungen att dricka den här gången och det rev upp allt gammalt inom mig, allt som gjorde att jag en höst för 4 år sen gick in i väggen.. all skit man gått igenom tillsammans p.g.a den förjävla berusningsdrycken som kommer bli någons död snart. Den jävla alkoholen, och varje gång funderar jag själv på att sluta dricka, varje gång...

Sen lugnade jag ner mig och syrran och Lea hämtade upp mig hos mamma för att åka till Nyhem och hämta Wilma-bus. När vi kom hem till syrran igen så kom mamma förbi och vi fikade och Wilma fick sin present, en tamagotchi, så hon vart ju överlycklig. Sen hängde Wilma med ner till mamma och umgicks med oss, käkade middag, käkade godis till käkarna gick ur led, spelade tamagothi, gick till lekparken, kollade på tv och busade. Sen somnade vi skönt, jag på den hårda madrassen och Wilma i soffan i sovsäcken.

Måndag. Syrran ringer och pappa ska komma och hälsa på, det var ju en glad överraskning. Han ska snart få tillbaka körkortet och hans sambo kör så dom kom ändå. Var först till lekparken en sväng sen kom pappa å Inger och sen kom även Min kära faster som jag inte träffat på 5 år så det blev rena rama släktträffen. Fick en söt tavla med nalle puh och två små glas som hon etsat in en ängel på på vardera, det var fint. Käkade korv och sen kaffe å kakor på det. Pappar å Inger åkte iväg och Ewa min faster också. Kollade på film som syrran filmat när dom var här bl.a när jag moonade framför kameran och när jag och Wilma hade den årliga raptävlingen..;-) Det märks verkligen att jag fyller 30 i sommar va!? Sen åkte vi hem till mamma och Wilma följde med igen. Vi käkade middag och sen agerade jag frisör och klippte Wilma, det blev riktigt bra.

Jag, mamma och Wilma kollade på tv och myste bara resten av kvällen å allt kändes bra igen. Mamma tog min hand och frågade om det kändes bättre nu. Det gjorde det. Det var skönt att hon frågade. Mamma gick och la sig tidigt som vanligt, kramade Wilma och mig godnatt ,precis som när jag var liten, det var skönt. Det kändes som hon förstod innerst inne eller iallafall vill förstå.. hur jag mått och hur jag mår ibland..även om jag vet att hon aldrig kommer förstå. Det kommer ingen. Ingen.

Tisdag. Dags att åka hem. Tåget gick 6:34 från Bräcke.

Trots att man mår dåligt ibland så är det ändå helger som denna som gör att man vill leva igen. Även om det innebär tårar, smärta och jobbiga minnen så innehöll det mera kärlek och glädje och hopp om framtiden...

Här kommer en bild på Wilma och en på Lea, två ljus som ger mig glädje i mörkret. 


image40 WILMA-BUS :)


image41 LEA =)

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0